طراحی لباس یکی از رشته های پر طرفدار و البته جذاب است که اگر بتوانید در آن مهارت کافی را به دست آورید؛ می توانید به آسانی وارد بازار کار این رشته شده و درآمدزایی نسبتاً خوبی داشته باشید. حتی می توانید به عنوان یک کارآفرین کارگاهی راه اندازی کرده و افرادی را به اشتغال بگیرید. اگر در ابتدای مسیر هستید تا به یک طراح حرفه ای تبدیل شوید؛ باید اطلاعات جامعی از این رشته، داشته باشید. ما در این مقاله در سایت دانش و هنر قصد داریم به سؤالات رایجی که در ذهن متقاضیان این رشته است، پاسخ دهیم.
برای طراحی لباس چه باید کرد؟
برای اینکه بتوانید به یک طراح لباس حرفه ای تبدیل شوید دو راه پیش رو دارید؛ اول اینکه این رشته را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کرده و آن را به صورت آکادمیک و از طریق دانشگاه، دنبال کنید. قطعاً برای اینکه بتوانید در این رشته تحصیل کنید باید زمان زیاد و چند ساله ای را صرف کنید. راه دومی هم برای کوتاه تر شدن مسیر رسیدن به طراحی لباس وجود دارد و آن ثبت نام در کلاس های طراحی لباس در آموزشگاه های معتبر است. قطعاً چنین آموزشگاهی باید مورد تأیید وزارت صنعت و معدن باشد و آموزش های ارائه شده در کلاس های آن باید به روز و منطبق با سرفصل های استاندارد روز دنیا باشد. البته قبل از اینکه یکی از این دو راه را برای طراح لباس شدن انتخاب کنید؛ باید از علاقه خود به این رشته اطمینان داشته باشید. کسی که علاقه ای به طراحی لباس نداشته باشد قطعاً نمی تواند در آن، پیشرفت کند.
برای طراحی لباس چه رشته ای باید انتخاب کرد؟
اگر قصد دارید از طریق کنکور سراسری وارد این رشته شوید؛ باید از زیرمجموعه های کنکور هنر، این رشته را انتخاب کنید. البته برای قبولی در رشته طراحی لباس علاوه بر شرکت در آزمون کتبی کنکور سراسری، باید در یک آزمون عملی با ضریب 4 هم شرکت کرد. این رشته هم اکنون در دوره های روزانه، غیر انتفاعی و آزاد، دانشجو می پذیرد.
آیا طراحی لباس رشته خوبی است؟
اگر به طراحی لباس علاقه مند باشید؛ قطعاً می تواند شما را به اهدافی که دارید، برساند. آموزش طراحی لباس مردانه و زنانه چیزی نیست که مختص زمان خاصی باشد. در صنعت مدلینگ همواره و درهمه حال به این شغل نیاز است؛ بنابراین می توان گفت در صورت وجود علاقه، طراحی لباس می تواند یک رشته بسیار خوب و درآمدزا باشد.
برای طراحی لباس چه کنکوری باید داد؟
طراحی لباس از رشته های زیر مجموعه گروه هنر می باشد. برای قبولی در این رشته باید در آزمون سراسری هنر ثبت نام و شرکت کنید. پس از قبولی و مجاز شدن به انتخاب رشته؛ می توانید رشته طراحی لباس را انتخاب و اگر در آن پذیرفته شدید، در دانشگاه مربوطه مراحل ثبت نام خود را به پایان برسانید.
طراحی با نرم افزار بهتر است یا با دست؟
در گذشته تمامی طراحی ها با دست انجام می شد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، دنیای طراحی لباس و مدلینگ هم دستخوش تغییراتی شده است. برای مثال در موسسه آموزش صنعت و معدن طراحی لباس با نرم افزار مارولوس آموزش داده می شود. امکاناتی که نرم افزار طراحی لباس در اختیار ما قرار می دهند آنقدر چشمگیر و قابل توجه است که نمی توان به آسانی از کنار آن، رد شد. به همین دلیل است که بیشتر طراحان لباس امروزه بخش اعظمی از طراحی را به نرم افزارهایی با دقت بالا، می سپارند. یکی از بهترین نرم افزارهای موجود در این زمینه، نرم افزار “مارولوس دیزاینر” است که رابط کاربری عالی و ساده ای دارد. البته قابلیت های این نرم افزار زیاد است که برای یادگیری و شروع به کار با این برنامه فقط باید ترفندهایی را یاد بگیرید و کمی با محیط آن، آشنا شوید.
آیا طراح لباس باید خیاطی بلد باشد؟
الزامی وجود ندارد ولی اگر پیش زمینه ای از خیاطی در ذهن متقاضی باشد؛ بهتر است. با این وجود حتی اگر هیچ سر رشته ای از خیاطی نداشته باشید هم می توانید با شرکت در کلاس های طراحی لباس، این حرفه را یاد بگیرید. معمولاً در آموزشگاه هایی که چنین دوره هایی را برگزار می کنند؛ صفر تا صد این رشته و هر آنچه که نیاز است هنرجو بداند؛ توسط اساتید مجرب به او، آموزش داده می شود.
آیا طراحی لباس بازار کار و درآمد خوبی دارد؟
این مورد کاملاً به فرد متقاضی این رشته بستگی دارد. اگر علاقه و پشتکار وجود داشته باشد قطعاً می توان در طراحی لباس تا مرز حرفه ای شدن، پیش رفت. کم نیستند طراحان لباسی که همیشه با انبوهی از سفارشات مواجه می شوند تا حدی که فرصت کافی برای پذیرفتن تمامی آن ها ندارند. پس اگر در این رشته خلاقیت داشته باشید؛ بازار کار برای شما تضمین شده است؛ زیرا صنعت مدلینگ همواره به طراحان لباس حرفه ای نیاز دارد. هرچقدر میزان سفارشات شما برای طراحی بیشتر باشد؛ قاعدتاً درآمد بیشتری هم عایدتان خواهد شد.
چگونه طراحی لباس را یاد بگیریم؟
طراحی لباس را می توانید به آسانی با شرکت در دوره های برگزار شده در آموزشگاه های آزاد، یاد بگیرید. این دوره ها هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین برگزار می شوند. خانه صنعت و معدن یکی از آموزشگاه های مطرح در این زمینه است که امکان ثبت نام در دوره های حضوری و غیرحضوری را برای دانش پذیران، فراهم کرده است. شرکت در دوره های حضوری این آموزشگاه حدوداً 6 ماه زمان می برد و در پایان دوره هم به افراد شرکت کننده مدرک معتبر، ارائه می شود.
سرفصل هایی که در دوره آموزشی طراحی لباس آموزش داده می شود؛ منطبق با استانداردهای بین المللی بوده و نیاز دانش پذیران را مرتفع می کند. این سرفصل ها شامل ۵ رشته دانشگاهی طراحی لباس، طراحی پارچه، دوخت و الگو، نساجی و مارکتینگ جهت تولید در صنایع پوشاک می شود. در این دوره آموزشی، صفر تا صد طراحی لباس را می توان یاد گرفت به گونه ای که پس از پایان دوره؛ نیاز به هیچ کلاس آموزشی دیگری نخواهید داشت.
حتی اگر علیرغم داشتن علاقه، فرصتی برای شرکت در کلاس های حضوری ندارید؛ باز هم می توانید از آموزش های ارائه شده توسط این آموزشگاه، بهره ببرید. به این منظور کلاس آنلاین طراحی لباس در نظر گرفته شده است که این امکان را برای هنرجو فراهم می کند که بتواند در منزل و در ساعات آزادی که دارد، آموزش ها را دریافت کند. لازم به ذکر است که دوره های حضوری طراحی لباس با دوره های آنلاین هیچ تفاوتی نداشته و تمامی سرفصل های مربوطه در دوره آنلاین هم تدریس می شود.
برای طراحی لباس چه مهارت هایی لازم است؟
همانطور که ذکر کردیم برای یادگیری این حرفه هیچ پیش زمینه و دانش خاصی، مورد نیاز نیست. تنها با علاقه و پشتکاری که دارید می توانید به سراغ حرفه ای شدن در این رشته بروید. البته برخی از مهارت های فردی مثل توانایی ارتباط برقرار کردن با دیگران و داشتن خلاقیت و حس رقابت به شما کمک می کند در این مسیر راحت تر به آنچه که می خواهید، برسید. موارد دیگر همگی در دوره های آموزشی به شما، آموزش داده می شود. خانه صنعت و معدن یکی از آموزشگاه های معتبر است که دوره های جامع طراحی لباس را هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین، برگزار می کند. هزینه شرکت در این دوره ها به دو بخش تقسیم می شود که بخش اول یک هزینه کلی برای شرکت در دوره است و بخش دیگر مربوط به تهیه لوازم مورد نیاز دانش پذیران، می باشد.
خانه صنعت و معدن در حال حاضر تنها آموزشگاهی است که مورد تأیید وزارت صنعت و معدن می باشد. آموزش های ارائه شده مطابق با استانداردهای بین المللی بوده و برای آموزش از اساتید مجرب و جدیدترین متدهای روز دنیا، استفاده می شود. در پایان دوره هم می توان مدرک معتبر را از این آموزشگاه، دریافت کرد. اگر تصمیم دارید به صورت جدی رشته طراحی لباس را دنبال کنید؛ پیشنهاد می کنیم با کارشناسان مربوطه در خانه صنعت و معدن تماس گرفته و راهنمایی های لازم را از آن ها، دریافت کنید.
برای طراحی لباس باید چه خصوصیاتی داشته باشیم؟
برخی از طراحان بزرگ دنیا ویژگی های جالب توجهی دارند. شاید مهم ترین ویژگی یک طراح لباس را بتوان مهارت ارتباط برقرار کردن دانست. یک طراح لباس باید بتواند با تمامی افرادی که در تولید لباس نقش دارند؛ به طور مؤثری، ارتباط برقرار کند. خلاق بودن هم درجه اهمیت بالایی برای طراحان دارد. با استفاده از خلاقیت است که می توانید مدل های خاص را طراحی کنید. ویژگی دیگر حس رقابت است. تلاش شما باید به گونه ای باشد که در همه حال از همتایان خود، بهتر عمل کنید. در کنار تمامی این موارد داشتن مهارت را هم نمی توان نادیده گرفت. شما به عنوان یک طراح باید بتوانید به راحتی ایده های خود را بر روی کاغذ رسم کرده و فرایند تولید را آغاز کنید. توانایی شناخت متریال و داشتن قدرت تجسم بالا هم از دیگر ویژگی های لازم برای یک طراح لباس می باشد که او را به سمت حرفه ای شدن پیش می برد. یک طراح لباس باید بتواند پیش از اینکه شروع به طراحی کند؛ شکل نهایی لباس طراحی شده را در ذهن تجسم کرده و حتی بتواند متوجه ایرادات احتمالی آن بشود.