عکاسی سبک های بسیار متفاوتی دارد و هریک از افراد یک یا چند سبک از این هنر را دنبال می کنند و به صورت حرفهای در آن به فعالیت می پردازند. عکاسی پرتره یکی از سبک های بسیار مشهور و ترند است که عکاسان زیادی آن را دنبال می کنند. در عکاسی پرتره، تمرکز اصلی روی چهره ی انسان ها و سوژه است. انسان سوژه ی اصلی عکاسی پرتره است و سایر جزئیات گزینه های فرعی هستند.
یکی از مهمترین و بهترین راه ها در جهت حرفهای شدن در هر رشتهای، دیدن نمونه کار های بهترین ها و شناخت افراد خبره در زمینه ی مورد نظر می باشد. به همین منظور در هنر عکاسی نیز، شناخت بهترین عکاسان پرتره جهان و سبک کار آن ها و همچنین الگو برداری از این افراد، می تواند بسیار مفید باشد. هم عکاسان مبتدی و هم حرفهای که در زمینه عکاسی پرتره فعالیت می کنند، با شناخت بهترین های این حرفه، می توانند عکس های بسیار زیبایی ثبت کنند. در این مقاله با هنرآموزی همراه باشید تا بهترین عکاسان پرتره جهان را بشناسید.
بهترین عکاسان پرتره در جهان
اگر عاشق عکاسی پرتره هستید و دوست دارید در این زمینه حرفهای شوید، می توانید با دیدن کارهایی از بهترین عکاسان پرتره جهان ایده های تازه بگیرید و در این زمینه قدم های مثبتی بردارید. شما می توانید به راحتی عکاسی پرتره در منزل و نورپردازی در عکاسی پرتره را در دوره های عکاسی یاد بگیرید و با الگوبرداری از بهترین عکاسان پرتره جهان، یک عکاس پرتره حرفهای شوید. در ادامه به معرفی لیستی از مشهورترین و حرفهایترین عکاسان در این زمینه را در اختیارتان قرار می دهیم.
آنی لیبوویتز
آنی لیبوویتز یکی از بهترین عکاسان پرتره جهان و بسیار مشهور آمریکایی است که بیشتر به خاطر عکس های پرترهای که از بازیگران و افراد شاخص گرفته است، شناخته می شود. این عکاس ماهر در مجله های مشهوری مانند Rolling Stone و Vanity Fair به عنوان عکاس کار کرده است. این عکاس به زنی است که کارهایش در گالری پرتره ملی واشنگتن به نمایش گذاشت و توانست قدم بزرگی در این راه بردارد. عکس های او حالتی صمیمانه و دراماتیک دارند و مخاطب می تواند ارتباط خوبی با آن ها برقرار کند.
لیزا کریستین
لیزا کریستین هم یکی از بهترین عکاسان پرتره جهان است که این عکاس هم آمریکایی است که به فعالیت ها و موضوعات بشر دوستانه علاقه ی زیادی دارد. پرتره های خیره کننده و خارق العاده ی او از مردم سراسر جهان گرفته شدهاند که با مخاطب حرف می زنند و مسائل اجتماعی بسیاری را با تصاویر، بازگو می کنند. دوربین این عکاس به نوعی تریبون او برای بیان حقایق است و هدف او که آگاهی بخشی اجتماعی می باشد را به خوبی به تصویر می کشد.
هلموت نیوتن
این عکاس از بحثبرانگیزترین و پرحاشیه ترین عکاسان عصر خود بوده است که مرتباً مورد انتقاد افراد مختلف قرار می گرفت و همین عکس های خاص و پرماجرا او را در این عرصه بسیار مشهور ساختند. این عکاس ریشه ی استرالیایی_آلمانی داشت و سبک امضای خاص او پرتره های متحرک و موضوعات خاص بود. او فضای بیرون و یا داخل ساختمان را به استودیو ترجیح میداد و به همین دلیل سبک متفاوت و منحصر به فردی داشت.
اریک لافورگ
اریک یک عکاس پرتره حرفهای، با اصالت فرانسوی است که با نشنال جئوگرافیک و بسیاری از کمپانی ها ی دیگر کار می کند. این عکاس عکس هایی بسیار منحصر به فرد ثبت می کند و برای گرفتن پرتره افرادی که در مناطق دور زندگی می کنند، به محل زندگی سوژه ها سفر می کند. او رویکرد اومانیستی دارد و عکس های او فرهنگ های متفاوت در سطح جهان را نشان می دهند. او با دقت مؤلفه ها و المان های موجود در زندگی عادی و واقعی افراد را به خوبی به تصویر می کشد.
یوسف کارش
این عکاس رگ ارمنی_کانادایی دارد و به دلیل پرتره هایی که از اشخاص مشهور دارد شناخته می شود. ازجمله اشخاص مشهوری که پرتره آن ها در کارنامه این عکاس وجود دارد و باعث شهرت او شده است می توان به آلبرت انیشتین، کندی ها، خانواده سلطنتی انگلیس و غیره اشاره کرد.
ایروینگ پن
ایروینگ پن هم در لیست بهترین عکاسان پرتره جهان قرار دارد که یک عکاس بسیار حرفهای و خوشذوق بود که در زمینه ی عکاسی پرتره مد فعالیت می کرد. این عکاس سال ها در زمینه ی عکاسی و به ویژه عکاسی پرتره فعالیت داشت و تجربه ی فراوانی در کار های هنری و تجاری داشت. او بیشتر از 60 سال در Harper’s Bazaar فعالیت می کرده است و همچنین یکی از موفقترین و بهترین عکاسان Vogue شناخته می شود. عکاسی های پرتره ی او بسیار متنوع هستند و با حال و هوایی که دارند، حس و حال سوژه ها را به تصویر می کشند.
آرنولد نیومن
آرنولد نیومن از عکاسان بسیار مشهوری است که توانسته با ثبت تصاویر خاص از هنرمندان و سیاستمداران مطرح در جهان، شهرت زیادی پیدا کند. و این عکاس هم به عنوان یکی از بهترین عکاسان پرتره جهان شناخته شده است که از سوژه ها در حال انجام کار و در خانه یا دفتر شخصی خودشان عکس می گرفت و به همین دلیل حس و حال عکس ها واقعی و بسیار منحصر به فرد است. نیومن کار کردن با Look و Harper’s Bazaar را در کارنامه کاری خود دارد.
استیو مک کوری
این عکاس ریشه ی آمریکایی دارد و به عنوان فریلنسر و خبرنگار عکاسی مشغول به کار است. او به صورت تخصصی برای نشنال جئوگرافیک کار می کند و از اعضای اصلی عکس مگنوم نیز می باشد. (آژانس عکاسی مگنوم مجموعهای است که بعد از جنگ جهانی دوم تأسیس شد و بسیاری از عکاسان مشهور در سطح جهان عضو آن هستند. بسیاری از موضوعات روز در سراسر جهان در این آژانس عکاسی به تصویر کشیده می شوند و موضوعاتی مثل خانواده، دین، جنگ، فقر و مواد مخدر و غیره در آرشیو آن ها وجود دارد.)
این عکاس با عکسی که از یک دختر افغان گرفت بسیار دیده شد و این عکس نیز روی جلد نشنال جئوگرافیک چاپ شد.
بهترین عکاس پرتره ایران
عکاسی پرتره در ایران از زمان ناصرالدینشاه شروع شد و با استقبال شاه رونق زیادی در ایران گرفت. ناصرالدینشاه از خود و زن های حرم سرایش عکس های پرتره ثبت می کرد. در ایران عکاسان زیادی این سبک را دنبال می کنند و به ویژه به تازگی عکاسی پرتره مشتاقان زیادی دارد. در این میان فخرالدین فخرالدینی به عنوان پدر عکاسی پرتره ایران شناخته می شود. این عکاس که از پیشگامان و شروع کنندگان عکاسی پرتره در ایران بوده است، در سال 1311 در آذربایجان متولد شده است.
خانواده ی این عکاس خوش ذوق نیز هنر دوست بودند و فرهاد فخرالدینی، یکی از موسیقی دانان به نام کشور، برادر وی می باشد. او می گوید پدرش شاعر و عکاس بوده و خود او نیز از کودکی به نقاشی علاقهمند بوده است و هنوز هم این هنر را دنبال می کند. او از 18 سالگی عکاسی و به ویژه عکاسی پرتره را از پدرش آموخت و بعد از تجربیاتی که در ایران داشت، برای رشد و کسب تجربه و اطلاعات بیشتر در این زمینه، به آلمان و آمریکا سفر کرد و در آنجا مطالعات و پژوهش هایش را در حیطه شخصیت گرایی در محضر بهترین عکاسان پرتره جهان آموخت کرد.
او با مطالعات بسیاری از کتاب های عکاسان معاصر خود در جهان، به این سبک در عکاسی علاقهمند شد و این زمینه را به صورت حرفهایتر دنبال کرد. سال ها عکاسی از چهره های شاخص و مشهور فرهنگی، هنری و غیره، او را به عنوان یک عکاس پرتره حرفهای و مطرح تبدیل کرد.
شما هم با شرکت کردن در کلاس های عکاسی و کسب تجربه و همچنین مطالعه ی دقیق می توانید به یک عکاس حرفهای و مطرح تبدیل شوید.
عکاسی از هنر های بسیار جاافتاده و به روز است که شاخه های زیادی دارد و به دلیل اهمیتی که این روز ها در صنایع و فضای سوشال مدیا پیدا کرده است، یادگیری آن می تواند بسیار لذت بخش و سودمند باشد. برای شرکت در این دوره به پیش زمینه ی خاصی نیاز ندارید. تمامی دوره هایی که برای دانش پذیران در نظر گرفته شده است، هم به صورت حضوری و هم به صورت غیرحضوری می باشد و هر دو در بهترین سطح کیفی برگزار خواهند شد. دوره های عکاسی از 0 تا 100 هستند و حتی افراد مبتدی نیز می توانند در آن شرکت داشته باشند.
درواقع این دوره های جامع برای سطح مقدماتی تا پیشرفته طراحی و اجرا می شوند. بعد از گذراندن دوره، شما با تمامی تکنیک ها و نکات حرفهای و به روز دنیا در زمینه ی عکاسی آشنا می شوید. از آنجایی که آموزش ها چه حضوری و چه غیرحضوری، در بستر کار عملی برگزار می شوند و صرفاً مباحث تئوریک مطرح نمی شود، شما به صورت مستقیم برای کار و حرفهای شدن آماده می شوید. دوره های عکاسی به طور کلی در چهار ترم برگزار می شود.
این دوره ها شامل عکاسی دیجیتال و عمومی در ترم یک، ترم دوم تکنیکال، ترم سوم نورپردازی و ترم آخر نرم افزار های عکاسی و ادیت هستند. در ترم آخر تمرکز بیشتر بر روی فتوشاپ و آموزش کامل این مبحث می باشد. این دوره ها شامل دو جلسه در هفتمی باشند که به صورت آنلاین و حضوری انجام می شود. تنها با داشتن یک دوربین DSLR می توانید در این کلاس ها شرکت کنید.