همانطور که میدانید، اکثر مردم تفاوت طراحی دوخت با طراحی لباس را نمیدانند و البته این تفاوت خیلی هم موردتوجه مردم و کسانی که در این زمینه تخصصی ندارند نیست، چون فکر میکنند هر دو طراحی به خیاطی مربوط است و چیزی که بتواند قابلیت پوشیدن داشته باشد را مردم عامه بیشتر درک میکنند؛ اما این طرز فکر مربوط به افرادی است که در این زمینه هیچ اطلاعاتی ندارند و تخصص آن ها مربوط به این زمینه نیست. ولی اگر کسی در این حرفه متخصص و یا شاغل باشد و رشته های تحصیلی مربوط به این حرفه را گذرانده باشد، میتواند فرق طراحی لباس با طراحی دوخت را به خوبی درک کند.برای آموزش طراحی لباس نیز میتوانید با ما تماس بگیرید.
تفاوت طراحی دوخت با طراحی لباس چیست؟
برای دوختن لباس، کارآموز باید ابتدا آموزش کامل خیاطی را پشت سر بگذارد تا بتواند لباس قابل استفاده و حرفهای بدوزد. در طراحی دوخت، لباسی که دوخته میشود، علاوه بر قابلیت پوشش باید ساختار هنری خاصی داشته باشد؛ اما طراحی لباس یعنی این که بتوان لباسی که قابل پوشش باشد و به عنوان لباس روزمره بتوان از آن استفاده کرد را به صورت عمده یا تکهای تولید کرد. یک طراح لباس، با دانش خود در زمینهی رنگ ها، اندام، جنس پارچهها و خلاقیت خود، میتواند الگوهای جذابی نسبت به یک برش کار یا خیاط بیافریند.
یک طراح لباس خلاق و با ذوق، آموزش دیده است تا با تمرینات زیاد و تلاش های پی در پی، بتواند به یک ایده پرداز عالی که نوآوری خاصی دارد تبدیل شود؛ ولی یک برش کار قدیمی که هیچ تمرین و تبحری در کار خود ندارد، از طرح های قدیمی در کار خود استفاده میکند و یا حداکثر با کپی برداری از الگوهای تهیه شده، یک لباس معمولی میدوزد. تفاوت عمدهای که در طراحی لباس و طراحی دوخت دیده میشود، این است که طراح لباس تمرکز بیشتری روی طراحی و مدل سازی دارد؛ اما در طراحی دوخت بر روی طرح لباس کمتر تمرکز میشود و بیشتر توجه و تمرکز بر روی دوخت و اجرا آن میباشد. در هر دو حالت آموزشی کامل و جامع به هر دو طراح کمک میکند که در کار خود بهترینها را ارائه دهند.
همانطور که احتمالاً خودتان می دانید، استاد نقش مهمی در یادگیری، پرور نگرش، خلاقیت و دیدگاه هنرجویان دارد. به همین جهت است که مجموعه دانش هنر با بهرهگیری از بهترین اساتید، سعی دارد جامعترین دوره ها را برای شما فراهم کند.
طراحی دوخت بهتر است یا طراحی لباس؟
درباره این که طراحی لباس بهتر است یا طراحی دوخت، باید گفت هر دو شاخههایی از هنر هستند و اساتید این رشتهها به نوعی هنرمند محسوب میشوند. فعالیت در هرکدام از این شاخهها بستگی به سلیقه و علاقه شخص دارد. البته محیطی که این افراد در آن زندگی میکنند و یا در آنجا مشغول به کار هستند نیز در این زمینه از اهمیت خاصی برخوردار است؛ اما بهطور کلی میتوان گفت طراحی لباس و طراحی دوخت مکمل یکدیگر هستند و با همکاری و هماهنگی این دو هنر، میتوان کارهای هنری زیبایی را که بعضاً قابل استفاده در جامعه هم هستند، به وجود آورد.
همانطور که قبلاً اشاره شد، کلاس های آموزشی آموزشگاه دانش هنر برای افراد علاقهمند به این دو رشتهی پرطرفدار، با بهترین کیفیت به دو روش حضوری و آنلاین طراحی شدهاند. این کلاس ها به طور جامع از صفر تا صد برگزار میشوند. یادگیری داوطلبان از پایه و بدون نیاز به هیچگونه پیش نیازی است، پس افراد مبتدی هم میتوانند در کلاس ها شرکت کنند. برای طراحی لباس نیازی به تسلط بر خیاطی و نقاشی نیست.
طراحی لباس چیست؟
همانطور که میدانیم، طراح لباس شخصی خوش ذوق و ایده پرداز است که با مهارت هایی که کسب کرده است، می تواند الگوهای مختلفی برای لباس ها و پارچه های مختلف رسم کند. طراح لباس باید نسبت به اندام فرد موردنظر اطلاعاتی در دست داشته باشد. مثلاً: برای افرادی که لاغر هستند چه طرح و مدل و چه رنگی لازم است و برای افرادی که رنگ پوست روشن دارند چه پارچه و رنگی باید استفاده کرد. نوع پوشش در هر جامعهای با توجه به فرهنگ و تمدن آنجامعه متفاوت است و در نتیجه طراحی لباس آنجامعه نیز دستخوش همین موضوع خواهد بود.
بنابراین توجه به پوشش از ارزش های مهم یک جامعه به شمار میآید. عدهای عقیده دارند که لباس به آن ها شخصیت میدهد و عدهای دیگر هم معتقدند این آدم ها هستند که به لباس شخصیت میدهند. برای دوختن لباس باید آموزش کامل خیاطی را گذرانده باشید، اما برای طراحی لباس به غیر از خیاطی، باید هنر را خوب بشناسید و بتوانید ایدههایتان را به مرحلهی اجرا بگذارید. طراح لباس، خلق کنندهی اصلی طرح های جدید و لباس ها یا مدل های مختلف است، پس میتوان گفت طراح کسی است که بافت، رنگ و نسبت را با یکدیگر ترکیب میکند و سبک و مدل جدیدی به وجود میآورد.
طراح لباس بیشتر وقت خود را صرف تحقیق، برنامه ریزی و مفهوم سازی میکند و کمتر به دنبال دوختن لباس است. درواقع طراح لباس بیشتر بر طراحی و تولید جمعی نظارت دارد تا دوختن لباس. نکته قابل توجه این است که خیاط و طراح لباس هردو مکمل یکدیگر هستند و مثل یک مجموعه عمل میکنند. خیلی ها فکر میکنند که طراحی لباس همان خیاطی است و این اشتباه می باشد. طراح لباس مرحله قبل از خیاطی است و بسیار کاربردی و مهم تلقی می شود. درواقع پارچهای که برای دوختن آماده شده، باید مدل و طرح خاصی داشته باشد و این کار وظیفه طراح لباس است که به خیاط طرحهایی را ارائه میدهد و خیاط هم این طرح را بر روی پارچه اجرا میکند. طرح لباس همان مدلی است که برای دوختن پارچه در نظر گرفته می شود. در صورت تمایل، تمام نکاتی که گفته شد را به همراه هزاران آموزش کاربردی و حرفهای دیگر در کلاسهای حضوری و غیرحضوری آموزشگاه دانش هنر بیاموزید و تبدیل به یک استاد ماهر شوید.
طراحی دوخت چیست؟
طراح دوخت کسی است که لباس هایی را با در نظر گرفتن سلیقه مردم، نیاز آن ها، چهارچوب جامعه و خلاقیت خود، طراحی می کند. طراحان دوخت تجربه بیشتری نسبت به طراحان لباس دارند، زیرا که طراحان دوخت بیشتر در زمینه خیاطی و دوخت حرفه دارند و درآمد آنها بسته به سلیقه هر فرد و مکانی که در آن قرار دارند، تعیین می شود. طراحی دوخت بر اساس لباس های مختلف و پارچه های متنوع اصول خاصی دارد. کسانی که دوست دارند خود کار آفرین باشند و از آموخته های خود کسب درآمد کنند، یعنی هم خیاطی و هم طراحی را با هم انجام دهند، میتوانند زودتر به درآمد قابل توجهی برسند.
طراح دوخت بسته به مهارت های کافی، تخصص و تجربه لازم، میتواند درآمدهای متفاوتی داشته باشد. طراحی دوخت با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، تغییرات زیادی داشته است و متناسب با شرایط ویژه هر جامعه، در حال تحول و گسترش نیز می باشد. طراحی دوخت یک رشته کاربردی است که هدف آن طراحی لباس یا مدل های گوناگون با حفظ خلاقیت هنری می باشد. برای آنکه در این زمینه ها موفق شوید، احتیاج دارید تا به خوبی آموزش ببینید و با صبر و تمرین زیاد، به نتیجه برسید.
در آموزشگاه دانش هنر، این آموزش ها به بهترین شکل در اختیار شما قرار میگیرند. شما با شرکت در کلاس ها می توانید از طریق کلاس های حضوری و مجازی به اساتید این آموزشگاه برتر دستیابی پیدا کنید. در این کلاس ها تمام آموزش های لازم داده میشوند اساتید تمامی تلاششان را برای آموزش هرچه بهتر خواهند کرد. هیچ تفاوتی بین کلاسهای حضوری و آنلاین وجود ندارد و سطح کیفی هر دو به یک اندازه خواهد بود.
طراحی لباس همان خیاطی نیست؟
برخی از مردم و کسانی که در این زمینه تخصص و تجربه کافی ندارند و تفاوت طراحی دوخت با طراحی لباس را نمی دانند، فکر میکنند طراح لباس همان خیاط است. طراح لباس نیازی ندارد که خیاطی هم بلد باشد، به جز یک سری از مهارت های پایه خیاطی، لازم است که طراح برای درک بهتر و شفافتر، بتواند طرحی از لباس را ارائه کند. البته ناگفته نماند که افراد در صورت بلد بودن خیاطی و طراحی لباس، میتوانند درآمد قابل توجهی دریافت کنند. طراحی لباس و طراحی دوخت دو رشته متمایز و قابل تفکیک هستند.
در آموزشگاه دانش هنر همه چیز از صفر تا صد یاد داده میشوند. به طور کلی کلاس طراح لباس آنلاین به گونهای برگزار میشوند که داوطلبان را آماده ورود به بازار کار میکنند و درواقع پس از فارغالتحصیلی، کارآموزان به راحتی و با مهارت عالی وارد بازار کار میشوند. دلیل این مسئله هم عملی بودن آموزش کلاسهای آموزشگاه دانش هنر است و تدریس تئوری در کار نیست. حتی امتحانات نیز اصلاً تئوری نیستند و در پایان هر ترم، به داوطلبان ژوژمانی داده میشود و در صورت قبولی به ترم بعدی راه مییابید. کلاس های آنلاین و حضوری هیچگونه تفاوتی باهم ندارند و هر دو از کیفیت بالایی برخوردار می باشند. کلاس های حضوری دو روز در هفته و کلاس های آنلاین سه روز در هفته تشکیل می شوند و به همین دلیل، کلاس های آنلاین کمی بیشتر طول می کشند.
جمعبندی
تا اینجا به طور کامل با تفاوت طراحی دوخت با طراحی لباس آشنا شدیم؛ برای اینکه یک پارچه را به صورت کاملاً حرفهای به مدل های مختلف و لباسهای شیک و راحت طراحی تبدیل کنیم، قطعاً به یک طراح لباس حرفهای و یک طراح دوخت ماهر نیاز داریم. کار آن ها و نحوه صحیح طراحی لباس متناسب با ویژگی های ظاهری، اندام، علایق هر فرد، استفاده از ماشین آلات مختلف و تشخیص جنس پارچه است که میتواند یک لباس را با طراحی عالی و منحصر به فرد و متناسب با پوشش جامعه موردنظر ارائه کند تا از آن استفاده کنند.