دوربین دیجیتال کانن یکی از بهترین دوربینهای دیجیتال با کیفیت و مناسب برای عکاسی و فیلمبرداری است. این دوربین دارای سنسورهای قدرتمندی میباشد که با توجه به محیطی که در آن قرار دارد، میتواند به صورت خودکار تنظیمات را تغییر داده و امکان عکاسی را فراهم کند. برخی از دوربینهای پیشرفته کانن میتوانند کیفیت تصاویر را تا 30 برابر افزایش دهند که این ویژگی از بهترین مزیتهای آنها است.
بهترین تنظیمات عکس پرتره با دوربین کانن
با این وجود برای عکاسی حرفهایتر لازم است که تنظیمات حرفهای و دستی روی دوربین اعمال شود. عکاسی در محیطهای مختلف و استادیو، با توجه به شرایط نوری مختلف و با توجه به عکاسی پرتره، استادیو و فضای باز متفاوت است. به همین دلیل باید برای هر محیط با شرایط مختلف تنظیمات منحصر به فردی روی دوربین اعمال شود. برای عکاسی پرتره با دوربین کانن توصیه میشود در مرحله اول دوربین را روی مٌد نوردهی دستی (M) قرار دهید تا در مواقع لزوم به صورت خلاقانهتر بتوانید تنظیمات دوربین را کنترل کنید. سپس ایزوی خود را انتخاب کنید. ایزوی دوربین متناسب با شرایط نوری کم و زیاد محیطی که سوژه در آن قرار دارد، متفاوت است.
در مرحله دوم نوع دیافراگمی که با استفاده از آن میخواهید با آن عکاسی کنید را انتخاب کنید. در مرحله سوم ابتدا به نور سنج دوربین خود نگاه کرده و بسته به نور سنج، سرعت شاتر را تنظیم کرده تا یک خوانش مرکزی مناسب به دست آورید. یک عکس آزمایشگاهی بگیرید و صفحه نمایش LCD و هیستوگرام دوربین را چک کنید. نکته مهمی که باید برای تنظیمات دوربین در نظر داشته باشید، تنظیم نور صفحه LCD است که باید آن را به صورت دستی انتخاب کنید تا برای عکاسیهای بعدی آماده به کار باشد. در این مقاله به طور کامل نحوه گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن را آموزش میدهیم.
نحوه فوکوس عکس پرتره با دوربین کانن
یکی از بهترین دوربینهایی که برای عکاسی پرتره در نظر گرفته میشود، دوربین کانن است. عکس پرتره با دوربین کانن با توجه به شرایط نوری مختلف، فضای باز و استادیو، نیازمند تنظیمات متفاوتی است. هرکدام از این محیطها نیاز به اعمال تغییرات مختلفی روی دوربین دارند که در دوره آموزش عکاسی پرتره هنری به طور کامل به آن پرداخته میشود. آنچه در عکاسی پرتره برای عکاسان و سوژه عکاسی اهمیت دارد، وضوح بالای تصویر است. در عکاسی پرتره نکته مهم کادربندی صحیح و اصولی است.
برای عکاسی پرتره توصیه میشود که در تنظیمات دوربین فوکوس نقطهای را انتخاب کنید تا فوکوس ترجیحاً روی چشم سوژه باشد. در عکاسی هر چه قدر که نور بیشتری وارد لنز شود، دوربین میتواند از تعداد نقاط بیشتری استفاده کند. در فوکوس چند نقطهای، دوربین به جای یک نقطه از چند نقطه نزدیک به هم استفاده میکند و میانگین نقاط را به عنوان فوکوس اصلی انتخاب میکند. فوکوس نقطهای، لبخند سوژه و پلک زدگی را تشخیص داده و باعث ثبت تصاویر، با کیفیت بسیار مطلوب میشود.
تنظیمات شاتر برای عکس پرتره با دوربین کانن
همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، پس از تنظیم ایزو و دیافراگم تنظیمات شاتر را در دوربین انتخاب کنید. سرعت شاتر مقدار نور ورودی به دوربین را کنترل و تنظیم میکند. درواقع سرعت شاتر به مدت زمانی که پرده شاتر فیزیکی باز و بسته میشود و سنسور دوربین آن را در مقابل نور قرار میدهد، گفته میشود. هر چه شاتر دوربین مدت زمان بیشتری باز باشد، نور بیشتری وارد دوربین میشود و موجب میشود که عکس روشنتر شود.
با سرعت شاتر کمتر، مدت زمان کمی نور وارد دوربین شده و عکس تاریکتر میشود. برای تنظیم شاتر جهت عکاسی پرتره توصیه میشود که در استادیو سرعت پرتره را روی 160 تنظیم کرده و برای عکاسی در فضای باز شاتر را کمتر از 160 الی 125 قرار ندهید. در شرایط عکسبرداری در فضای باز اگر سرعت شاتر از این حد کمتر باشد باعث افزایش لرزش دست میشود.
تنظیمات ISO برای گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن
برای گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن یکی از تنظیمات مهم دیگر تنظیم ISO (ایزو) است. تنظیم کردن ایزو در نحوه گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن اهمیت زیادی دارد و بسته به شرایط نوری مختلف متفاوت است. برای عکاسان مبتدی که تجربه کمی دارند، توصیه میشود که برای جلوگیری از نویز دیجیتالی و دانه دانه شدن تصویر، به جز در شرایط نوری خاص، ISO را زیر 100 قرار ندهند.
برای مثال در شب که نور بسیار کاهش یافته و نیاز به نور بیشتری برای عکاسی کردن دارید، ایزوی دوربین را بالای 100 تنظیم کنید. در شرایط نوری بسیار کم حتی میتوانید ایزو را تا 3200 هم تنظیم کنید و باکیفیتترین و طبیعیترین عکسها را ثبت نمایید. در شرایطی که نور محیط زیاد باشد، برای گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن ایزو را زیر 100 هم میتوانید قرار دهید.
دیافراگم لنز عکس پرتره با دوربین کانن
یکی از مهمترین سختیهایی که هر عکاسی با آن روبرو است، نحوه گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن و اعمال تنظیمات دستی به صورت سریع است. در مورد تنظیم دیافراگم و کلیه تنظیمات لازم برای عکسهای حرفهای و با کیفیت در دوره آموزش آنلاین عکاسی نیز به طور کامل پرداخته میشود. این دوره در آموزشگاه دانش هنر به صورت آنلاین برگزار میشود و کیفیت برگزاری و تعاملی بودن با دوره حضوری هیچ تفاوتی نخواهد داشت. تنظیم دیافراگم لنز عکس پرتره با توجه به نسبت عمق میدان تصاویر متفاوت است و باید در انتخاب و تنظیم آن دقت کافی داشته باشید.
دیافراگم مقدار نوری که وارد دوربین میشود را کنترل میکند. هر چه عدد دیافراگم (f) کوچکتر باشد، نور ورودی بیشتر و هر چه ضریب دیافراگم بزرگتر باشد مانند (f/11)، نور کمتری وارد دوربین میشود. شارپ ترین دیافراگم لنز دوربین که به عنوان نقطه بهینه یا نقطه مطلوب شناخته میشود، در فاصله 2 یا 3 F/Stop از بازترین حالتهای دیافراگم محسوب میشود. هر چه عمق میدان برای عکاسی پرتره بالاتر باشد، دیافراگم را هم روی اعداد بالاتر قرار میدهیم.
برعکس هر چه عمق میدان کمتر و پایینتر باشد، دیافراگم را روی عدد پایینتری تنظیم میکنیم. با کاهش عدد دیافراگم بک گراند تصویر پرتره محوتر میشود. در صورتی که قصد دارید مقدار بیشتری از پس زمینه در فوکوس عکس پرتره با دوربین کانن باشد یا به تصویر واضح و شارپ تری نیاز دارید، میتوانید تنظیمات دیافراگم را روی f/1.7 تا f/13 قرار دهید.
فاصله کانونی مناسب در عکس پرتره با دوربین کانن
برای یادگیری کامل و اصولی نحوه گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن تنظیم فاصله کانونی مناسب است. با شناخت و تنظیم فاصله کانونی میتوانید بفهمید و تصمیم بگیرید که چقدر به سوژه عکاسی دور یا نزدیک شوید و یا در چه شرایطی زوم کنید.
به طور کلی لنزها به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
- لنزهای پرایم: لنزهایی که فاصله کانونی ثابت دارند. این گونه لنزها عکسهایی با وضوح بالا میگیرند و معمولاً دارای دریچه دیافراگمهای بازتری هستند و برای عکاسی در شرایط نوری کم مناسب هستند.
- لنزهای زوم: این نوع لنز فاصله کانونی متغیر دارند و میتوانند از یک سوژههای متفاوتی بگیرند.
این دو لنز هر دو دارای مزایا و معایبی هستند و به همین دلیل توصیه میشود برای عکاسیهای مختلف از هر دو لنز استفاده کنید. برای عکاسی پرتره با دوربینهای کانن، بسته به شرایط نوری، سوژه و مکان عکاسی، انتخاب یک لنز به صورت مجزا تعیین کننده کیفیت عکس سوژه نیست. برای مثال استفاده از لنزهای تله با فاصله کانونی بالا برای عکاسی پرتره بسیار مناسب است. با توجه به این که فاصله زیادی با سوژه عکاسی دارید، پرسپکتیو ایجاد شده در عکس فشرده شده و به حداقل میرسد.
فاصله کانونی کوتاهتر میدان دید گستردهتری را هنگام عکاسی پرتره فراهم میکند؛ اما امکان زوم کردن را تا حد زیادی کاهش میدهد. فاصلههای کانونی بلندتر میدان دید کوتاهی در اختیار عکاسان قرار میدهند، اما قابلیت زوم بیشتری دارند. بهترین فاصله کانونی برای عکاسی پرتره با دوبین کانون استفاده از لنزهای استاندارد با دیافراگم f/50 است. این دیافراگم به راحتی سوژه را از پس زمینه جدا میکند تا عکس سوژه با وضوح بسیار بالاتری ثبت و نمایش داده شود. درواقع عکاسی با تنظیم این دیافراگم نزدیکترین تصویر به چیزی که با چشمها میبینید را ثبت میکنید.
نحوه گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن در فضای باز
نحوه گرفتن عکس پرتره با دوربین کانن در فضای بسته استادیو با فضای باز تفاوتهای زیادی دارد و به همین دلیل باید تنظیمات جداگانهای برای هرکدام روی دوربین اعمال میشود. در استادیو و فضای باز شرایط نوری تفاوت چشمگیر و ویژهای دارد و تنظیمات آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. همانطور که در کلاس آموزش عکاسی مطرح میشود، برای عکاسی پرتره در فضای باز به یک عمق میدانی سطحی و پس زمینه تار نیازی ندارید.
تنظیم دوربین در حالت mode Dial و portrait mode باعث ایجاد دیافراگم عریضتر و سرعت شاتر بالاتر میشود. با این ویژگی امکان ثبت تصاویر به صورت تار کاهش مییابد. علاوه بر این، برای عکاسی پرتره در فضای باز توصیه میشود که تنظیمات ایزو را روی عدد 200 قرار دهید. با این ایزو بهترین کیفیت عکس را با استفاده از شاتر با سرعت بالا ثبت کنید. همچنین این ویژگی از تار شدن عکسها در اثر لرزش دوربین یا حرکت سوژه جلوگیری میکند.
در عکسهای پرتره، اگر میخواهید که بک گراند عکسها محو یا به اصطلاح تار باشند، باید دیافراگم را روی عدد f/2.8 یا f/4 قرار دهید. در غیر این صورت باید عمق میدان را نیز تغییر دهید. همچنین در صورتی که سوژه عکاسی شما حرکت نمیکند و ثابت است، حالت فوکوس دوربین را روی single – servo قرار داده و نوع فوکوس نقطهای (single point) را انتخاب کنید. با اعمال این تغییرات، برای عکاسی پرتره در روز و با شرایط نوری بالا فقط کافی است نقطه فوکوس را روی صورت یا چشمهای سوژه قرار دهید.
سپس دکمه شاتر را تا نیمه بفشارید تا فوکوس قفل شود. اگر عکاسی از سوژه در شرایط نوری پایین یا هنگام شب باشد، باید از سیستم نور دهی استفاده کنید. اگر بک گراند از سوژه تاریکتر باشد، برای جلوگیری از نور دهی بالا نور دهی را روی اعداد منفی قرار دهید. همچنین اگر پس زمینه از سوژه روشنتر باشد، باید آن را روی اعداد مثبت تنظیم کنید.
آموزشگاه هنر دانش به دو صورت آنلاین و حضوری، اقدام به برگزاری کلاسهای آموزش عکاسی میکند. این دورههای آموزشی در سطح کیفی یکسان برگزار میشوند و همه علاقه مندان بدون داشتن سابقه میتوانند در دورههای مقدماتی تا پیشرفته این مجموعه شرکت کنند و مهارتهای خود را تقویت نمایند. پس از هر ترم یک آزمون تعاملی برگزار میشود و در نهایت بعد از گذراندن کلاسها و دریافت نمرات قبولی، مدرکی معتبر و بینالمللی داده میشود. آموزشگاه دانش هنر دارای پشتیبانی 24 ساعته است و پس از اتمام کلاسهای آموزشی هم میتوانید سؤالات خود را نزد کارشناسان مطرح نمایید.