یکی از جذاب ترین رشته های هنر که امروزه افراد زیادی به آن رو می آورند، طراحی لباس است. یکی از مهم ترین موارد در این رشته به نمایش گذاشتن لباسی است که طراحی کرده اید. به همین جهت ارائه و نمایش سایر المان های طراحی لباس از جمله لباس اهمیت زیادی دارد. برای مثال زمانی که لباسی با پارچه مخمل یا پارچه ساتن و حریر و … طراحی می کنید، نمایش جنسیت پارچه برای جلب نظر مخاطبان اهمیت زیادی دارد. در واقع جنسیت سازی از مهم ترین ارکان و مهارت های طراحی لباس محسوب می شود. در این مقاله به طور کامل به آموزش جنسیت سازی ساتن و روش های مختلف نمایش جنسیت پارچه ساتن می پردازیم.برای شرکت در دوره آموزشگاه طراحی لباس با ما در ارتباط باشید
اموزش جنسیت سازی ساتن
یکی از مهارت های بی نظیر در طراحی لباس که به نوعی باعث جان بخشیدن به پارچه و جنسیت آن می شود، جنسیت سازی برای پارچه است. امروزه بسیاری از علاقهمندان به این حوزه، فعالان صنعت مد و حتی مخاطبان برای خرید و انتخاب لباس ها ترجیح می دهند به صورت آنلاین اقدام به مقایسه و خرید کنند. به همین جهت آموزش جنسیت سازی پارچه های مختلف از جمله جنسیت سازی ساتن اهمیت زیادی دارد. در واقع جنسیت سازی یعنی مشخص کردن و تعیین جنس و بافت پارچه در طراحی لباس است. با اجرای صحیح و اصول جنسیت سازی جنس پارچه ساتن، مخمل، حریر و … از یک دیگر قابل تشخیص است. برای شروع اجرای تکنیک جنسیت سازی به ابزار مختلفی از جمله پاک کن، مداد، مداد رنگ، زغال، گواش، آبرنگ، مداد پاستل و … نیاز است.
آموزش جنسیت سازی ساتن با مداد رنگی
جنسیت سازی روشی ماهرانه و منحصر به فرد و کاملاً اصولی برای تفکیک کردن انواع پارچه ها با جنس های مختلف است. به طور کلی انواع جنسیت سازی در طراحی لباس به چندین دسته، پارچه مخمل، پارچه ساتن، پارچه لمه، پارچه گیپور، پارچه پولکی، پارچه جین، پارچه حریر و … تقسیم می شود. یکی از بهترین روش های جنسیت سازی پارچه ساتن، استفاده از مداد رنگی است. یکی از بهترین مزایای جنسیت سازی پارچه ساتن با مداد رنگی این است که به راحتی می توانید چین و چروک های پارچه در ژست ها و انواع مدل های ایستادن و عکاسی را به مخاطبان نشان دهید. علاوه بر این، در صورتی که چین و چروک روی پارچه ساتن ایجاد شود، با استفاده از مداد رنگی و به ویژه مداد سفید نرم می توانید سایه روشن هایی که روی پارچه ایجاد می شود را به راحتی نمایش دهید.
برای شروع کار جنسیت سازی پارچه ساتن با مداد رنگی دور پارچه و طرح اصلی را با مداد مشکی نرم به صورت کاملاً نازک دور طرح اصلی و اندام های اصلی را مشخص کنید. سپس با استفاده از مداد کرم رنگ که معمولاً با نام رنگ بدن شناخته می شود، قسمت های مختلف بدن که پارچه روی آن نیست را رنگ آمیزی کنید. در مرحله بعد با استفاده از رنگ یا رنگ های مورد استفاده برای رنگ آمیزی پارچه شروع به رنگ آمیزی قسمت های مختلف از جمله قسمت های چین خورده پارچه ساتن کنید. سپس با استفاده از گوشه پاک کن سایه روشن هایی که در چین و چروک های ایجاد شده در پارچه ساتن وجود دارد را به آرامی محو کنید. در مرحله بعدی با استفاده از یک مداد سفید نرم قسمت های نور خورده که به صورت روشن تر دیده می شود را مشخص و رنگ آمیزی کنید. با این کار بر جستگی ها و زیبایی های براقی که در پارچه ساتن وجود دارد، به بهترین نحو دیده می شود.
اموزش جنسیت سازی ساتن با مارکر
جنسیت سازی پارچه ساتن روش های مختلفی دارد و یکی از رایج ترین روش ها جنسیت سازی با مارکر است. مارکرها در رنگ های مختلف و با برندهای متفاوتی وجود دارد که معمولاً برای جنسیت سازی ساتن استفاده از سه رنگ مارکر نیز کفایت می کند. برای شروع جنسیت سازی ابتدا قسمت های مختلف پارچه که دارای چین و چروک است را با یک مداد نرم و نازک مشخص کنید تا استفاده از مارکر آسان تر شود. برای این کار ابتدا در قسمت هایی که چین و چروک های پارچه ساتن بیشتر است، از خطوط شکسته و در قسمت هایی که چین و چروک های کم تری دارد، خطوط یک دست و صاف رسم کنید. در مرحله بعد 3 رنگ مارکر که درجات تیرگی مختلفی دارد را انتخاب کنید.
با استفاده از تناژ رنگی میانی قسمت های سایه خورده که دارای چین و چروک است را مشخص و رنگ آمیزی کنید. سپس با استفاده از روشن ترین رنگ مارکر روی همه قسمت های تیره و اطراف آن را رنگ آمیزی کنید. پارچه های ساتن معمولاً نور زیادی را نشان می دهند، به همین دلیل با استفاده از تکنیک رنگ آمیزی مارکر مقداری از قسمت های سفید پارچه ساتن را سفید بگذارید و رنگ نکنید. در مرحله آخر با استفاده از تیره ترین رنگ مارکر سایه های بیشتری در پارچه ایجاد کنید. مهم ترین مرحله در جنسیت سازی پارچه ساتن با مارکر استفاده از مارکر براش و ترجیحاً با رنگ خاکستری روشن ایجاد سایه های بیشتری روی طرح است. سپس با استفاده از مداد مشکی نرم و نازک دور کار، برش ها و عمیق ترین قسمت های چین و چروک خورده را مشخص کنید و به آرامی خط بکشید. در نهایت نیز با استفاده از یک مداد سفید گچی در نقاط مختلف پارچه ساتن نور بیشتری ایجاد کنید.
جنسیت سازی ساتن با گواش
یکی از بهترین روش هایی که برای جنسیت سازی پارچه های مختلف از آن استفاده می شود، استفاده از گواش است. در مرحله اول جنسیت سازی ساتن با گواش قسمت های مختلف بدن که پارچه ساتن روی آن ها قرار ندارد را با استفاده از رنگ کرم روشن و کمی رنگ سفید رنگ آمیزی کنید. توجه داشته باشید که قسمت هایی مثل آرنج، مچ دست و خطوط بازو را با استفاده از قلم موی باریک و نازک و کمی رنگ سفید نشان دهید تا زیبایی دست ها و زانو و پا و … نشان داده شود. سپس با استفاده از یک مداد نرم خطوط باریکی که در پارچه ساتن دارای چین و چروک است را به آرامی رسم کنید. در مرحله بعد قسمت های دیگر خارج از خطوط را با استفاده از قلموی شماره 2 یا 10 به آرامی رنگ کنید تا رنگ ها سرازیر نشود. در قسمت هایی که چین و چروک وجود دارد یا نور بیشتری وجود دارد، رنگ را رقیق تر کنید و رنگ آمیزی را ادامه دهید.
جمع بندی
یکی از مهم ترین ارکان در طراحی لباس جنسیت سازی پارچه های مختلف است. در واقع با استفاده از این تکنیک کاربران و مخاطبان بیشتری با دید بازتر می توانید نوع بافت پارچه مورد نظر را نشان دهید. یکی از پارچه هایی که امروزه به دلیل براقیت و جنس منحصر به فردی که دارد، توسط بانوان و فعالان صنعت طراحی و مد علاقهمندان زیادی دارد، استفاده از پارچه ساتن است. پارچه ساتن حس براقی، لوکس بودن و نرمی را القا می کند. به همین دلیل جنسیت سازی و نمایش بافت پارچه در مرحله طراحی لباس اهمیت زیادی دارد.
در این مقاله به طور کامل با روش های جنسیت سازی ساتن با مداد رنگ و گواش و … آشنا شدیم. برای یادگیری کامل جنسیت سازی پارچه های مختلف می توانید در دوره های آموزشی آنلاین طراحی لباس آموزشگاه دانش هنر که به صورت آنلاین و حضوری برگزار می شود؛ شرکت کنید. پس از اتمام دوره آموزشی 4 ماهه به هنرجویان مدرک معتبر بین المللی اعطاء می شود که امکان حضور و فعالیت در بازار کار را برای هنرجویان فراهم می نماید.