یکی از نکات جذاب در طراحی لباس، شناخت سبک های هنری و به کار گیری آن ها است. شما می توانید از این طریق از هنرمندان بزرگ الهام بگیرید و حیطه مورد علاقهی خود را پیدا کنید. شاید ابتدا از خود بپرسید آرت دکو چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت تمام و کمال به این سؤال پاسخ دهیم. سبک آرت دکو یکی از منحصر به فرد ترین سبک های هنری در طراحی لباس است که در این مقاله به معرفی آن می پردازیم. این سبک در سال های 1925 تا 1940 بسیار رایج بود و در زمینه های مد و فشن، ساختمان سازی و طراحی لباس به کار گرفته می شد.
سبک آرت دکو ضمن اشاره به گذشته، ویژگیهای مد روز و امید به آینده را دنبال می کرد و طرفداران زیادی داشت. پس از جنگ جهانی دوم کمتر مورد توجه عموم قرار گرفت اما در سال 1960 دوباره با انتشار کتابی از بِویس هیلیِر در این باره دوباره سر زبان ها افتاد و این نام هم از همین بازه ی زمانی برای آن در نظر گرفته شد. این نام مخفف شده کمله آرت دکوراتیو یا Arts Décoratifs می باشد. از ویژگیهای عمده این سبک می توان به شکل های هندسی، خطوط زیگزاگ، نقاشی های جذاب، نقوش برجسته، ملیگرایی، مفاهیم اساطیری و شمایل نگاری اشاره کرد.که در آموشگاه طراحی لباس دانش هنر به آنها اشاره خواهد شد.
تأثیر آرت دکو در طراحی لباس و دنیای مد
بعد از اینکه دانستیم سبک آرت دکو چیست بهتر است به ماهیت و نقش آن در صنعت مد و فشن بپردازیم. آرت دکو از همان ابتدا سبکی لاکچری و مدرن محسوب می شد که وسایل و اکسسوری های مورد استفاده در آن گران قیمت بودند و کسانی که در ابتدا آن را دنبال می کردند، اشخاص معدودی بودند. به این دلایل محصولاتی که در این سبک طراحی و تولید می شدند اغلب گران قیمت و بسیار با ارزش بودند. اشکال در این سبک بسیار واضح هستند و در این مورد به سبک مدرنتیه شباهت بسیاری دارد. با این حال آرت دکو یک سبک مستقل می باشد. پنج سال بعد از تشکیل شدن، یعنی در سال 1930، طراحی های این محصولات و سبک به سمت سادگی گرایش پیدا کردند اما بازهم هنجار شکنی هایی در آن ها دیده می شد. در همین سال ها بود که این سبک در غرب اروپا و ایالات متحده بسیار رایج بود.
در ادامه برای اینکه بفهمیم سبک آرت دکو چیست و چرا طراحان لباس معروف دنیا از آن استقبال می کنند، باید محور های شکلگیری آن را بشناسیم. یکی از محور های قابل توجه در سبک آرت دکو آزادی بیشتر بانوان در جامعه مدرن آن زمان بود و همچنین به موضوعاتی چون ثبات اقتصادی و پیشرفت های فناوری هم در این سبک توجه می شد. در دورهای که سبک زندگی بشر به سمت مدرنتیه گرایش داشت، این سبک توانست به بسیاری از چهارچوب ها غلبه کند و سبک زندگی افراد مختلف به ویژه زنان را تغییر دهد. این هنر به نوعی باور هایی که از سنت های گذشته بودند را کنار می زد و از این بابت بسیار متفاوت به نظر می رسید.
درواقع با پررنگ شدن حضور و فعالیت زنان در اجتماع، لباس هایی با چین های کمتر و طراحی های راحتتر ارائه شد تا بتوانند به راحتی در جامعه رفت و آمد کنند و حس آزادی بیشتری داشته باشند. ازجمله آزادی هایی که در دهه ی بین 1920 تا 1930 به زنان داده شد بیشتر شدن اشتغال آنان، گرفتن گواهینامه و ورزش در محل های عمومی بود که احساس نیاز به داشتن لباس هایی راحت را در آن ها ایجاد می کرد. سبک آرت دکو در این دوره درخشید و به بهترین شکل به این نیاز ها پاسخ داد.
ویژگیهای سبک آرت دکو در طراحی لباس
پاسخ به اینکه سبک آرت دکو چیست و چه ویژگیهایی دارد می تواند استفاده از آن را برای علاقهمندان آسانتر کند. در این بخش به معرفی ویژگیهای اصلی سبک آرت دکو می پردازیم. در ادامه با هنرآموزی همراه باشید تا این ویژگیها را بررسی کنیم.
- مهمترین نکتهای که باید در طراحی لباس های این سبک در نظر داشته باشید، این است که سیلوئت ها ساده هستند و سیلوئت های استوانهای رایجترین مدل در این سبک به شمار می روند. درواقع سیلوئت های ساعت شنی و نمونه هایی که فرد در آن ها احساس راحتی ندارند در این سبک کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.
- در این سبک آزادی عمل بیشتری وجود دارد و در طراحی دامن ها تأکیدی بر بلند بودن دامن ها نیست و همین نکته در این دوره بسیار هنجارشکن بود. پیراهن ها و دامن هایی که آزادی بیشتری به زنان می دادند و دامن هایی هم به سبک فلاپر که نوعی رقص است در دورهای که گفته شد در دسته طراحی های این سبک قرار داشت.
- لباس هایی با مدل فلاپر ویژگیهایی ازجمله فرم های مردانه، کوتاه بودن لباس، کلاه های قالب سر، طرح های هندسی و کلاسیک هستند که با منجوق دوزی ها و جوراب های ساق بلند ست می شوند.
- در این سبک از پارچه هایی با بافت عالی و درجه یک استفاده می شود و معمولاً پارچه ها گران قیمت هستند. درواقع به دلیل سادگی لباس ها، بافت پارچه ها معمولاً بسیار به چشم می آید و باعث زیبایی لباس می شود.
- این سبک لباس هایی بدون آستین را نیز روی کار آورد که با استقبال خوبی مواجه شد و برای تزئین دست ها و بازو ها از اکسسوری و جواهرات استفاده می شد. همچنین مد بودن موهای کوتاه نیز افراد را به انداختن گوشواره هایی با طرح خاص جلب می کرد که همین امر سبب شد سبک آرت دکو وارد جواهرات نیز بشود.
- طراحانی که پیشگامان و گسترش دهندگان این سبک از هنر بودند شامل جان لانوین، ژان پاکین و پل پویرت می شود. یکی از تأثیرگذارترین ها نیز کوکو شانل بود که با حمایت از سبک آرت دکو و طراحی لباس هایی در این سبک به رایج شدن آن کمک کرد.
تا اینجا دانستیم سبک آرت دکو چیست و چگونه وارد صنعت مد شد و آن را دگرگون کرد. برای آشنایی کامل با انواع سبک ها و یادگیری طراحی لباس می توانید در دوره آنلاین طراحی لباس و حضوری هنرآموزی شرکت کنید. درآمد طراح لباس و همچنین اعتباری که دارد باعث شده است افراد زیادی به این هنر جلب شوند؛ بنابراین اگر به دنبال یک آموزشگاه طراحی لباس می گردید که از بهترین استادان جهت آموزش به شما بهره ببرد، می توانید در کلاس های هنرآموزی شرکت کنید که برای افراد آماتور تا حرفهای دوره هایی چند ماهه دارد.
کیفیت دوره ها یک اندازه می باشد و در آخر در صورت پاس شدن در امتحانات در نظر گرفته شده، مدرکی بینالمللی به شما داده می شود. همه چیز به صورت کامل به شما آموزش داده می شود و برای کار کردن در این زمینه آماده خواهید شد. برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.