لباس های مجلسی معمولاً در مراسم های مهم استفاده می شوند و افراد هزینه های هنگفتی را برای چنین لباس هایی می پردازند. لباس مجلسی بر اساس نوع مراسم و فرم بدن و همچنین سلیقه افراد در انواع طرح ها کشیده می شود. طراحی لباس مجلسی نیز از مهم ترین و به روز ترین شاخه های این رشته است که افراد زیادی به آن علاقمند هستند. در این مقاله به تاریخچه و تمامی نکات مربوط به طراحی لباس مجلسی می پردازیم.برای شرکت در دوره طراحی لباس با ما تماس بگیرید.
تاریخچه طراحی لباس مجلسی
لباس های مجلسی بر اساس وزن، قد، سلیقه، مد و فشن و همچنین نوع مجلس، انواع گوناگونی دارند و حتی سن نیز در نوع آن ها موثر خواهد بود. تاریخچه طراحی لباس مجلسی بسیار خواندنی است که در این بخش آن را برایتان شرح خواهیم داد. همه چیز به سال 1901 بر می گردد که بعد از مرگ ملکه ویکتوریا، پسرش به قدرت رسید و گفته می شود طبق ارتباطات زیادی که با زنان و حتی بازیگران مشهوری چون لیلی لاگنتری و غیره داشته است، بر روی مد و فشن تاثیر زیادی می گذاشت. به طور کلی خاندان سلطنتی بریتانیا به دلیل نفوذ و قدرتی که داشتند، در این صنعت موثر واقع می شده اند.
از عوامل دیگری که در شکل گیری یک لاین جدا در طراحی لباس برای طراحی لباس مجلسی نقش داشت، انقلاب صنعتی بود. به ویژه انقلاب صنعتی که در سال 1890 اتفاق افتاد و با دستگاه هایی که وارد بازار کار کرد زندگی مردم را دگرگون کرد، در مد و به طور خاص لباس های مجلسی دخترانه و زنانه تاثیر گذاشت. در این دورطبقه متوسط بسیار گسترده شد و به لباس های آماده نیاز بود. از طرفی وجود چرخ های خیاطی روند دوخت لباس را سرعت بخشید و این صنعت بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
در این دوره با رشد طبقه متوسط، زنان بیشتر وارد اجتماع شدند و با اختراع شدن وسایلی مانند اختراع ماشین تلگراف، تلفن و بسیاری از دستگاه های دیگر، اشتغال زنان به طور چشمگیری بیش تر شد و این نکته باعث شد فرم لباس ها نیز تغییر کند و طراحان لباس به فکر طراحی مدل های راحت تری برای زنان باشند تا حضور طولانی آن ها در ساعات کاری زیاد، راحت تر باشد. همچنین سطح سواد و دسترسی آنان به اطلاعات نیز افزایش یافت و حتی در سال 1900 برخی از آنان به موضوعات اجتماعی و سیاسی تمایل پیدا کردند.
یکی از مهم ترین و تاثیر گذار ترین مواردی که بر روند طراحی لباس مجلسی در این دوره تاثیر گذاشت شخصیتی به نام دختر گیبسون بود. تصویر این دختر که در آثار چارلز دانا گیبسون دیده می شد، دختری مستقل و قوی را به نمایش می گذاشت. این تصویر یک شخصیت ساختگی بود و با قدی بلند و اندامی باریک نشان داده می شد. دختر گیبسون یک آرم تجاری بود که بسیار مشهور شده بود.
آلیس روزولت لانگ وورت که دختر بزرگ تئودور روزولت بود که از چهره های مهم جامعه محسوب می شد و چهره جذاب و زیبایی داشت. برخی می گویند او سیگار می کشید و لباس های مردانه می شد و همین جذابیت باعث شد افراد زیادی به این ویژگی ها علاقه داشتند و همین باعث شد بسیاری از برند ها به سمت طراحی های خاص در لباس زنانه جذب شوند.
با تغییر قرن در این دوره طراحی لباس ها نیز تغییر کرد و دیپر خبری از پارچه های سنگین قبلی نبود. لباس ها با برش های خاص و بدن نما طراحی می شدند. طراحی لباس مجلسی با قالب های جدیدی مطرح شد و طراحان با استفاده از پارچه های ساده تر و دوخت های خاص اقدام به طراحی لباس مجلسی با مداد و دیگر وسایل کردند.
از طرفی در سال 1820 نیز با روی کار آمدن جنبش رمانتیسم و تاثیر آن بر ادبیات و هنر اروپا و امریکا، طراحی لباس مجلسی به دوره جدیدی وارد شد و جایگاه خاصی پیدا کرد. رمانتیسم بر پایه بیان احساسات و عشق ورزی شکل گرفت و ورود آن به طراحی لباس باعث شد پوشیدن لباس های زیبا و جذاب روی کار بیاید. صنعتنساجی و چرم نیز گسترش زیادی داشت و با انقلاب صنعتی همه شرایط برای طراحی و دوخت لباس های آماده فراهم بود.
همچنین در این سال ها طراحی لباس و حتی طراحی لباس مجلسی به شکل یک صنعت و هنر مستقل درآمد و حتی افراد متوسط توانستند به لباس های مجلسی دسترسی پیدا کردند. تا پیش از این تنها افراد اشرافی و خانواده های سلطنتی لباس های رسمی و مجلسی می پوشیدند. همچنین مجلات مد در آمریکا و اروپا محبوبیت زیادی پیدا کردند.
در این دوره لباس های زنانه شامل لباس صبح، لباس پیاده روی، لباس بیرون و لباس مجلسی، لباس کنار دریا و بسیاری از انواع دیگر تقسیم می شد. لباس مجلسی در این دوره بسیار مورد استقبال قرار گرفت و طراحی لباس مجلسی با مداد بسیار رواج داشت. امروزه نیز خانم ها به پوشیدن لباس های مجلسی برای مجالس مختلف علاقه زیادی دارند و بر اساس محیط و سلیقه از انواع آن ها استفاده می کنند.
آموزش طراحی لباس مجلسی
طراحی لباس مجلسی توسط افراد و آموزشگاه های زیادی انجام می شود. با این حال انتخاب یک کلاس و آموزشگاه خوب از اهمیت بالایی برخوردار است و باید سرفصل های خوبی داشته باشد و به گونه ای آموزش ببینید که بتوانید وارد بازار کار شوید. این دوره ها معمولاً شامل آماده سازی وسایل طراحی لباس مجلسی، آموزش انواع طراحی های لباس و فرم های بدنی و همچنین ورود به بازار کار می شود. طراحی لباس مجلسی وطراحی لباس شب بسیار رایج است و اگر آن ها را به خوبی یاد بگیرید می توانید با تلاش به یک طراح لباس موفق تبدیل شوید.
طراحی لباس مجلسی با مداد سیاه و رنگی
در کلاس های آموزش مجازی طراحی لباس و دوره های حضوری، می آموزید چگونه طراحی لباس مجلسی با مداد و مداد رنگی را انجام دهید و با استفاده از آن ها روی چهره و بدن طرح، لباسی که در ذهن دارید را پیاده سازی کنید. در این دوره ها از وسایلی مانند مداد طراحی BH و B6 استفاده خواهید کرد و به ابزاری از قبیل پاک کن مدادی، پاک کن خمیری، گوش پاک کن و کاغذ طراحی نیاز خواهید داشت. در کلاس های ابتدایی نکات ساده به شما آموزش داده می شود و با گذشت زمان تمامی نکات را یاد می گیرید. همچنین با تناسب و جزئیات چهره و طراحی لباس های مختلف آشنا می شوید. طرح های مختلف و سبک های مد و فشن را می شناسید و یاد می گیرید چطور آن ها را به کار ببرید و سبک خودتان را پیدا کنید.
سایه زنی، طراحی لباس بر اساس فرم بدن و مد روز را یاد می گیرید و می دانید برای چه سایزی چه مدل لباسی طراحی کنید. همه این سرفصل ها را با جزئیات می آموزید و با خلاقیت خود می توانید به یک طراح حرفه ای تبدیل شوید.
طراحی لباس مجلسی سایز بزرگ
افراد زیادی اضافه وزن دارند و با طراحی لباس های سایز بزرگ می توانید در این مارکت بسیار پیشرفت کنید. لباس های سایز بزرگ باید بر اساس فرم بدنی افراد طراحی شوند و در دنیای مد و فشن نیز تنوع زیادی دارند. این لباس ها در سبک های مختلف طراحی می شوند و طراحان و برند های مشهور در صدد برآورده کردن نیاز افراد مختلف با وزن های متفاوت هستند.
معمولاً لباس های مجلسی کمر دار و بلند برای این افراد مورد استفاده قرار می گیرد و در طراحی لباس مجلسی برای افراد سایز بزرگ، از طرح های پوشیده و پارچه های آزاد تر استفاده می شود. شما در دوره های حرفه ای طراحی لباس می آموزید چطور برای افراد تو پر و کسانی که اضافه وزن دارند، لباس طراحی کنید و بتوانید قالب های مناسب را تشخیص دهید.
نکات انتخاب پارچه لباس مجلسی
در انتخاب جنس پارچه لباس مجلسی باید دقت به خرج دهید تا بر اساس سلیقه و فرم بدن مشتری بتوانید انتخابی مناسب داشته باشید. در انتخاب پارچه لباس مجلسی باید به مواردی از قبیل، رنگ، ضخامت، میزان چسبان بودن، طرح پارچه و آهار پارچه توجه کنید. هریک از این ویژگی ها بسیار تاثیر گذار هستند و حتی فرم کلی لباس می تواند در تعیین نوع پارچه نقش داشته باشد.
انواع پارچه برای طراحی لباس مجلسی
مخمل: پارچه مخمل از دسته پارچه هایی است که براق و زیبا دیده می شود و بسیار ظریف است. این پارچه نرم بوده و دوام خوبی دارد. می توانید برای طراحی و دوخت انواع پیراهن های کوتاه و بلند مجلسی از آن استفاده کنید. در صنعت و مد امروزی نیز از مخمل در دوخت انواع لباس ها به کار می رود. این پارچه صاف است و به راحتی چروک نمی شود. همچنین الیاف آن می توانند از ابریشم و یا الیاف مصنوعی بافته شوند.
حریر: حریر نیز از پارچه هایی است که از آن در طراحی لباس مجلسی استفاده می شود و جنس آن می تواند از ریون، ابریشم، پنبه و یا الیاف مصنوعی باشد.
ست. پارچه حریر بسیار ظریف و سبک است و زیبایی خاصی به لباس مجلسی شما میبخشد؛ بنابراین این پارچه یک گزینهی ایده آل برای پارچه مناسب لباس مجلسی محسوب میشود. حریر بافتی ساده دارد و از بافت های محکم شکل گرفته است. این پارچه بسیار لطیف بوده و شفاف است و از محبوبیت خاصی برخوردار است. بر اساس میزان ابریشمی که در آن وجود دارد، نام و جنس پارچه متغیر می شود. از حریر به عنوان یک عضو فرعی و بسیار مهم در بسیاری از طراحی های لباس مجلسی استفاده می شود.
همچنین از پارچه هایی مانند تور، لمه، ساتن، گیپور و انواع دیگر حریر و کرپ نیز در طراحی لباس مجلسی استفاده می شود.
نکات طراحی لباس مجلسی زنانه
طراحی لباس مجلسی زنانه و دخترانه در عصر حاضر به سبک های مختلفی انجام می شود و با رعایت اصول طراحی لباس مجلسی می توانید در مدت کوتاهی طراحی لباس را به بهترین شکل انجام دهید. امروزه لباس های مجلسی را در جلسات رسمی و نیمه رسمی استفاده می کنند. این لباس ها با تنوع زیادی تولید و عرضه می شوند و با توجه به نوع مراسم و مد و فشن، لباس های مختلفی برای مجالس عروسی و نامزدی، تولد، مهمانی های رسمی و غیره انواع مختلفی دارند.
معمولاً لباس های مجلسی، یقه بازی دارند و در بخش بالاتنه و سینه ها، فیت تن هستند. معمولاً در این لباس ها آستین طراحی نمی شود و یا از حریر برای بخش آستین ها استفاده می کنند. از انواع پارچه های زرق و برقدار، ساده، جذب و گشاد، پارچه های ساده و طرح دار و غیره، در طراحی لباس مجلسی زنانه استفاده می شود.
معمولاً لباس مجلسی را طوری طراحی می کنند که تناسب و هماهنگی خاصی دارند و این هماهنگی نه تنها در اجزاء لباس، بلکه در رنگ و اکسسوری های همراه آن ها نیز دیده می شوند. برخی عقیده دارند لباس های مجلسی باید پر زرق و برق و اغراقآمیز باشند اما برخی با رویکرد های جدید به لباس های ساده تر با برش های خاص و دوخت تمیز علاقهمند هستند. در کلاس های آموزش طراحی لباس تمامی نکات مهم مانند تفاوت طراحی لباس و طراحی دوخت و طراحی لباس های مختلف را می آموزید.
نکات طراحی لباس مجلسی مردانه
طراحی لباس مجلسی مردانه شاخه مهمی در رشته طراحی لباس محسوب می شود. در طراحی لباس مردانه نیز باید اصولی را رعایت کنید تا لباس در تن افراد مختلف، زیبا به نظر برسد. لباس های مردانه معمولاً در مجالس رسمی مختلف استفاده می شود و مانند خانم ها تنوع بالایی ندارد اما بازهم نسبت به گذشته، طرح های متفاوتتری دارد. جنس و طرح پارچه و همچنین رنگ آن نیز بر اساس مجالس و فرم بدنی آقایان می تواند متغیر باشد.
نکات انتخاب لباس مجلسی با توجه به فرم بدن
طراحی لباس مجلسی به دلیل آنکه باید زنانگی را نشان دهد و جذابیت داشته باشد، بهتر است فیت تن باشد و بهتر است با توجه به فرم بدن هر فرد، لباس متناسب با آن ها را طراحی کنید. در ادامه به طور مختصر فرم های بدنی مختلف را بررسی می کنیم.
- بدن متناسب: افرادی که بالاتنه و پایین تنه یکسانی دارند، در این دسته قرار می گیرند. این افراد می توانند انواع لباس ها را بپوشند و طرح های مختلف در بدنشان زیبا به نظر می رسد.
- بدن سیبی: افرادی که کمی تو پر هستند و اضافه وزن کمی دارند و بالا تنه، پایین تنه و کمرشان در یک سطح قرار دارد در این دسته جای می گیرند و برای پوشاندن عیوب بدنشان معمولاً از لباس های تک رنگ و کمی آزاد استفاده می کنند.
- بدن قلمی: برای طراحی لباس مجلسی کسانی که کمبود وزن دارند و اندام آن ها یکدست و لاغر است، بهتر است لباس های یقه باز بپوشند تا انحنای بدنشان زیباتر دیده شود.
- بدن ساعت شنی: این افراد اندام بسیار زیبایی دارند و با ورزش و یا عمل جراحی به این بدن رسیدهاند. بالاتنه آن ها متناسب بوده و کمر باریکی دارند و معمولاً همه چیز به آن ها می آید، به ویژه لباس هایی که کمی جذب باشد.
- بدن گلابی شکل: این افراد پایین تنه بزرگی دارند و پوشیدن لباس هایی با پارچه های راه راه و طرح دار و یا لباس هایی با رنگ روشن در بالاتنه و رنگ تیره در پایین تنه، می تواند بدن آن ها را زیباتر نشان دهد.
طراحی روی لباس مجلسی
بعد از تمام شدن طراحی لباس مجلسی؛ بسیاری از طراحان روی لباس های مجلسی طرح های خاصی را به وسیله ی منجوق ها و یا تور و بسیاری از اکسسوری های دیگر، ایجاد می کنند و از این طریق نمای خاصی روی لباس ها ایجاد می شود. در طراحی لباس عروس، لباس های مجلسی و شب نیز از این طراحی ها استفاده می شود.
جمعبندی
کلاس های طراحی لباس دانش هنر به دو صورت حضوری و غیرحضوری برگزار می شوند. این کلاس ها از مبتدی تا پیشرفته هستند و حتی افرادی که هیچ تجربهای در این زمینه نداشتهاند، با شرکت در این کلاس ها و دنبال کردن آموزش ها، می توانند در مدت کوتاهی، طراحی لباس را حتی به عنوان شغل نیز دنبال کنند. کلاس های غیرحضوری درست به کیفیت کلاس های حضوری هستند و آموزش ها به صورت فیلم نیز در اختیار هنرآموزان قرار می گیرند. همچنین آن ها می توانند سؤالهایشان را از پشتیبان بپرسند. این دوره ها به صورت تعاملی هستند و شما بعد از گذراندن ترم ها می توانید بازار کار شوید. همچنین بر اساس نمراتی که دریافت کردهاید، مدرک بینالمللی نیز دریافت خواهید کرد.