طراحی مانکن سه رخ یکی دیگر از آموزش هایی است که در کلاس طراحی لباس ارائه می شود. طراحی مانکن سه رخ در مواردی که نیاز است مانکن به حالت فیگور گرفته قرار گیرد، بسیار ضروری به نظر می رسد. طراحی مانکن سه رخ به سادگی طراحی خطی نیست و فوت و فن های مخصوص به خود را دارد.
البته منابع آموزشی مختلف مثل کتاب و یا دوره های آموزشی وجود دارند که می توانید با استفاده از آن ها و تمرین هایی که انجام می دهید؛ طراحی مانکن را به راحتی، یاد بگیرید.از موارد مهمی که در طراحی لباس آموزش داده میشود و اهمیت زیادی نیز دارد، طراحی مانکن سه رخ می باشد.
فیگور طراحی سه بعدی دید خوبی از لباس و جزئیات آن به دست میدهد. همچنین طراحی حالات مختلف برای طراحان بسیار مهم است. داشتن این توانایی باعث میشود به راحتی آنچه به صورت انتزاعی در ذهن دارید را روی کاغذ نشان دهید و مشتری و دیگر افراد میتوانند آنچه در ذهن دارید را ببینند.
در بسیاری از لباس ها، برای دیده شدن جزئیات و حالت ایستادن پارچه و برش ها، لازم است مانکن به صورت سه رخ کشیده شود و به همین جهت میتوانید طرح را به بهترین شکل ارائه نمایید. شاید کشیدن مدل ها و مانکن های خطی زیاد سخت نباشد، اما طراحی مانکن سه رخ کمی تکنیکی است. با دانستن برخی نکات میتوانید به راحتی این طراحی را نیز انجام دهید.
آموزش طراحی مانکن سه رخ
برای طراحی مانکن به صورت سه رخ ابتدا یک خط تقارن در وسط صفحه ترسیم کرده و آن را به 8 قسمت مساوی، تقسیم می کنید. طراحی مانکن سه رخ می بایست از کمر آغاز گردد. به همین منظور باید از وسط خط عمودی به صورت مارپیچ مداد خود را تا اندازه ای که قصد دارید مانکن به صورت مورب بایستد، بچرخانید. در طراحی مانکن سه رخ عرض سر و عرض کمر با یکدیگر برابر هستند.
در مرحله بعدی طراحی، باید سرشانه را به کمر متصل کنید، حال می توانید میزان چرخش بدن را ببینید و در ادامه به سراغ طراحی بالاتنه و پایین تنه بروید. عرض باسن را متناسب با عرض سر، در نظر بگیرید و زاویه دلخواه خود را به آن بدهید. توجه داشته باشید برای نشان دادن فیگور به بهترین شکل؛ باید حتما بین شانه و خط کمر زاویه ای وجود داشته باشد. به طور مثال اگر گردش کمر به سمت راست می باشد؛ انحنای باسن به سمت چپ پیاده سازی گردد. پس از متصل کردن تمامی نقاط، می توانید سر و گردن بکشید.
از نکاتی که در کلاس طراحی لباس آنلاین به آن به طور ویژه پرداخته میشود، فیگور طراحی مانکن سه رخ است. این کار نیاز به دقت و رعایت برخی تکنیک ها دارد که با رعایت آن ها، میتوانید این طراحی را گام به گام پیش ببرید و در نهایت طراحی مانکن سه رخ خود را انجام دهید. فراموش نکنید رعایت جزئیات و نکاتی که آموزش داده میشوند، میتواند به پیشرفت شما در این زمینه بسیار کمک کند.
درواقع یادگیری طراحی از مواردی است که یک طراح باید آن را به تواناییهایش اضافه کند تا بتواند طرح هایش را پیاده سازی کرده و کار خود را به بهترین شکل انجام دهد. برای یادگیری این هنر، بهترین راه شرکت در کلاس های طراحی لباس می باشد. در این کلاس ها تمام آنچه باید بدانید به شما آموزش داده میشود و به راحتی میتوانید از پس طراحی انواع فیگور ها و مدل ها بربیایید.
مراحل طراحی مانکن سه رخ
در این بخش به آموزش گام به گام تمامی مراحل طراحی مانکن سه رخ می پردازیم. دقت کنید تا تمامی آموزش ها را به آرامی و با تمرین به صورت گام به گام انجام دهید.
مرحله اول
ابتدا برای فیگور طراحی مانکن سه رخ، طبق اصولی که گفته است باید یک خط تقارن درست در وسط صفحه خود بکشید. خط باید به شکلی باشد که کاغذ را به دو قسمت تقسیم کند و این خط را از بالا به پایین بکشید. کمی از بالا و پایین کاغذ فاصله داشته باشد. سپس این خط را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید.
مرحله دوم
بهترین حالت طراحی مانکن سه رخ، ترسیم آن از بخش کمر می باشد. برای این کار ابتدا باید وسط خط عمودی را مشخص کنید. سپس نداد را از بخش وسط به شکل مارپیچ بکشید. در این بخش از طراحی مانکن باید ببنید می خواهید مانکنی که می کشید چه طور بایستد و چه قدر مورب باشد. زمانی که به شکل دلخواهتان رسیدید، میتوانید حالت کلی را مشخص کنید.
مرحله سوم
عرض کمر و سر در طراحی مانکن سه رخ با هم دیگر برابر هستند؛ یعنی بعد از متصل کردن سرشانه ها به خط کمر، میتوانید چرخش بدن را ببینید و تقارن بالاتنه و پایین تنه را ایجاد نمایید. بعد از این نوبت به کشیدن باسن می رسد. برای اینکه عرض باسن را نشان دهید، باید در ابتدا عرضی با توجه به عرض سر برای آن بکشید. برای جلب نظر و نشان داد حالت لباس، میتوانید به این بخش از بدن مدل به میزان دلخواه قوس بدهید. البته این نکته در فیگور طراحی مانکن سه رخ صدق میکند.
مرحله چهارم
برای طراحی کامل بالاتنه باید خط سینه را در بخش 1.3 در بالای خط عمودی رسم کنید. بعد به گردن میرسیم. برای رسم گردن در مانکن سه رخ باید دو خط زاویه دار رسم کنید. طول این خطوط باید برابر طول سر باشد و عرض آن باید به طور یکسان رسم شود وگرنه بین سر و بالاتنه تناسب خوبی برقرار نمیشود.
مرحله پنجم
در این مرحله به سراغ پایین تنه میرویم. برای این کار ابتدا باید پاها را رسم کنید و بهترین راه برای مشخص کردن جهت چرخش پاها، طراحی آن از بخش زانو ها می باشد؛ یعنی باید در بخش زانو ها کمی طرح را با خم و زاویه دار رسم کنید. برای اینکه زانو ها را در محل درست رسم کنید، باید از خط کمر دو برابر طول سر پایین بیایید و دایره زانو ها را بکشید. بعد دو برابر طول سر از محل زانو ها پایین بیایید و دایره مچ پاها را طراحی کنید.
مرحله ششم
گاهی در فیگور طراحی مانکن سه رخ، نیاز است تا کفش بکشید. اگر نیاز بود کفش پاشنه بلند باشد، باید رویه پاها را کمی پر تر بکشید. همچنین پاها را از همدیگر فاصله دهید. این کار ها باعث میشود طرحتان بهتر و طبیعی تر دیده شود. حالت دار بودن پاها همچنین باعث میشود زیبایی لباس بیشتر شود.
نکات طراحی سر مانکن سه رخ
یکی از مهم ترین نکات این است که وجود زاویه ای بین شانه و خط کمر، طرح را بسیار زیباتر میکند. همچنین بهتر است اگر چرخش کمر به سمت راست است، انحنای باسن را به سمت چپ در نظر بگیرید. این نکته به شکل برعکس نیز صدق میکند. به یاد داشته باشید بالاتنه در طراحی مانکن سه رخ اهمیت زیادی دارد و ادامه طراحی و فیگور مانکن از آن الهام میگیرد. همچنین برای اینکه جزئیات و چینهای لباس را نشان دهید، طراحی مانکن سه رخ با پاهای حالت دار بسیار کمک کننده است.
اگر بتوانید کش و قوس بدن را در طراحی مانکن سه رخ به خوبی نشان دهید، میتوانید لباس های خاصی را طراحی کنید.
عکس مدل طراحی مانکن سه رخ
در ادامه میتوانید نمونه های خوبی از طراحی مانکن سه رخ را مشاهده کنید و تأثیر آن ها در زیباتر دیده شدن جزئیات و طرح لباس را به چشم ببنید.
طراحی مانکن از نیم رخ
برای این کار ابتدا به سراغ طراحی سر از نیمرخ می رویم. برای این کار در ابتدا یک بیضی عمودی و یک بیضی افقی را در کنار یکدیگر، رسم کنید. سپس دقیقا در میان بیضی عمودی یک خط عمودی طولانی رسم کنید تا مرکز بدن، مشخص گردد. پس از آن کمی از قسمت سر پایین تر بیایید و سه بیضی در سمت چپ خط مرکزی، رسم کنید.
این خطوط باید مماس خطر مرکزی و در زیر یکدیگر، قرار بگیرند. یک خط افقی زیر بیضی سوم، رسم کنید. در اینجا کار ما برای طراحی بالاتنه به پایان می رسد. برای طراحی ران های مانکن باید دو بیضی دیگر با اندازه های مساوی مانند سر در سمت چپ خط مرکزی، رسم کنید. برای تعیین اندازه ساق پاها 3 بخش دیگر را بر روی خط مرکزی بدن، رسم کنید.
به سراغ بیضی افقی رفته و یک خط عمودی از انتهای آن، رسم کنید. همچنین یک خط عمود از بالای اولین بیضی نیم تنه، رسم کنید. در محل تقاطع این دو خط یک دایره با اندازه یک چهارم بیضی سر، به عنوان شانه رسم کنید.
با خطی نازک آن را به سر وصل کنید تا طراحی گردن، تکمیل شود. در آموزش طراحی مانکن زن از نیم رخ محل قرارگیری سینه ها بسیار مهم است. البته این کار به سادگی انجام می شود، کافی است که خطوط اولین بیضی نیم تنه را دنبال کرده و خطوط منحنی شکلی برای آن، ترسیم کنید. این خط مورب باید در نهایت به ناحیه گردن وصل شود و یک شکل مثلثی را ایجاد کند.
در نهایت نیز برای اتمام بالاتنه بایستی یک خط کوتاه در پایین سینه به عنوان قفسه سینه رسم کنید که خط مورب مرحله قبل را دنبال کند و سپس با یک خط مستقیم به سمت پایین نیم تنه بروید تا به بخش پهن آخرین بیضی بالا تنه برسید. موازی با این خط از شانه تا وسط بیضی دوم از بالاتنه نیز خطی رسم کنید تا پشت طراحی مانکن، تکمیل شود.
جمع بندی
با توجه به طرح های مورد نظرتان، میتوانید لباس هایی که می خواهید جزئیاتشان بهتر دیده شوند را با این طرح های سه رخ به نمایش بگذارید. برای یادگیری این طراحی ها با تمامی نکات، میتوانید در کلاس های تخصصی طراحی لباس شرکت کنید.
مجموعه دانش هنر با برگزاری کلاس های حرفهای صفر تا صد طراحی لباس با بهترین اساتید، تمامی مبانی طراحی لباس را در چند ترم به شما آموزش میدهد. این کلاس ها هم به صورت حضوری و هم غیر حضوری برگزار میشوند و میتوانید بعد از اتمام دوره مدرک نیز دریافت کنید.
طراحی مانکن یکی از مراحل اصلی برای افرادی است که قصد دارند حرفه طراحی لباس را به صورت تخصصی، دنبال کنند. اگر مانکنی که طراحی می کنید مطابق با ابعاد استاندارد باشد، می توانید با اطمینان از آن برای نمایش مدل لباس، استفاده کنید. در کلاس های آموزش طراحی لباس، طراحی مانکن هم به دانش پذیران آموزش داده می شود.