یکی از مراحل بسیار مهم که در طراحی لباس به آن پرداخته میشود، طراحی مانکن چرخشی است. این تکنیک شامل طراحی فیگور و ژست های مختلف است که طراحی میتواند در حین آن تمامی جزئیات و مشخصات لباس را در بخش های مختلف مشخص کند. فایده این کار آن است که طرح از تمامی زوایا مطابق خواسته و طرح ذهنی طراح به نمایش گذاشته میشود. در این آموزشها فرد میآموزد چطور مدل را از روبه رو، پشت و زوایای دیگر به تصویر بکشد. همچنین قادر خواهد بود دست ها و پاها را در حالت های مختلف بکشد و در کار خود حرفه ای تر شود. در این مقاله به چگونگی طراحی مانکن چرخشی و مراحل آن میپردازیم.برای ثبت نام در دورههای طراحی لباس با ما تماس بگیرید
آموزش طراحی مانکن چرخشی
طراحی مانکن چرخشی فرصتی بسیار عالی برای طراح است که با تقویت مهارت های طراحی خود، بتواند ایدههایی که دارد را به بهترین شکل روی کاغذ پیاده سازی کند. از طرفی میتواند تمامی طرح را دقیقه همانطور که در ذهن دارد عرضه نماید. این شیوه از طراحی همچنین میتواند چگونگی ایستادن پارچه و لباس را که مد نظر طراح است، مشخص نماید. آموزش این طراحی مانکن یکی از مهارت هایی است که در کلاسهای طراحی لباس میآموزید. کلاسهایی که در مجموعه دانش هنر ارائه می شوند، میتوانند شما را به یک طراح حرفه ای تبدیل نمایند.
مراحل طراحی مانکن چرخشی
طراحی مانکن چرخشی دارای مراحل مختلفی است که باید به دقت آن ها را رعایت کنید و با تمرین و تکرار سعی کنید مهارتتان را در این زمینه تقویت نمایید. برای طراحی دقیق ابتدا باید خط تقارن را به دقت بکشید. برای ایجاد کردن این خط با دقت آن را طوری رسم کنید که صفحه را به دو قسمت مساوی تقسیم کند. این خط را با کمی فاصله از بالا تا پایین کاغذ بکشید. برای کشیدن مانکن ابتدا باید بخش کمر آن را بکشید. نقاط کمر و شانه را مشخص کرده و فاصله بینشان را اندازه گیری نمایید. با مداد بخش های مورد نظر را علامت گذاری کرده و نقطه کمر را به آن وصل کنید. این کار باعث میشود خط تقارن بالاتنه مشخص شود. بعد خط سرشانه را به صورت عمود بر خط تقارن ایجاد شده بکشید. عرض آن باید 2 باشد. در قسمت کمر نیز خطی عمود بر خط تقارن ایجاد شده در بالاتنه بکشید. این بار با عرض 1 رسم کنید.
بعد از مراحل بالاتنه، نوبت به رسم پایین تنه میرسد. به راحتی میتوانید خط تقارن پایین تنه را بین کمر و باسن مشخص کنید. سپس از نقطه سوم یک خط با طول 1 طول سر با هر زاویه ای که می خواهید بکشید و این خط را بین کمر و باسن در نظر بگیرید. سپس خط باسن را به صورت عمود بر خط تقارن پایین تنه و با طول 2 عرض سر رسم کنید. بعد نقاط را به هم وصل کنید تا طراحی این بخش تکمیل شود.
حالا برای کشیدن خط سینه خطی را در بخش 1\3 رسم کنید و بعد بخش های دنده و برجستگی استخوان لگن را با خطی نشانه گذاری نمایید. خط وسطی گردن را به طول 2\1 طول سر به هرجهتی که دلخواهتان است بکشید. سپس بخش سر طرح را با شیوهای که در طراحی تمام رخ اجرا میشود، رسم کنید.
شیوه طراحی پا به شکل ایستا
ابتدا باید پای ایستا را در خط وسط بکشید و پای دیپر را کمی از خط فاصله دهید. اگر می خواهید جهت پا به خوبی مشخص باشد، باید در بخش مفصل ران، خط صافی تا خط تقارن رسم کنید. بعد از مفصله رانها به مقدار 2 طول سر پایین بیایید و نقطه زانو را به صورت دایره بکشید. حالا از بخش مفصل زانو به اندازه 2 طول سر پایین آمده و دایره ای را برای مفصل مچ پا طراحی کنید. بعد باید مانکن تمام رخ را که فرم اسکلتی پا دارد را تکمیل کرده و پا را باید به اندازه 2\1 طول سر در نظر بگیرید.
شیوه طراحی پای غیر ایستا
برای این کار باید پای مقابل را با کمی فاصله از پای ایستا در نظر گرفته و طراحی کنید. بعد از بخش انتهای خط باسن، خطی صاف را تا بخش مورد نظرتان بکشید. میتوانید در بخش مفصل ران به مقدار 2 طول سر پایین تر بیایید و محل قرارگیری زانو را بیابید. بعد از این که محل مورد نظر را مشخص کردید، با دایره مفصل آن را مشخص کنید. به همین روش مفصل مچ را به مقدار 2 طول سر پایین تر از بخش مفصل زانو در نظر گرفته و آن را طراحی کنید. در نهایت نیز شکل پای اسکلتی غیر ایستا را تکمیل نمایید.
طراحی دست مانکن
اندازه های این بخش نیز با طول بالاتنه یکی هستند و کافیست مفصل بازو ها را در جایی که دوست دارید، به فاصله 1.5 طول از سر در بخش مفصل سرشانه رسم کنید. ساق دست را نیز با اندازه 1 طول سر در نظر بگیرید. مفصل مچ دست را هم با فاصله 1 طول سر از مفصل بازو طراحی کنید.
چگونگی طراحی مانکن چرخشی به صورت ماهیچه ای
برای ماهیچه ای کردن طراحی مانکن چرخشی، در قدم اول باید از گردن تا بخش شانه را بکشید. سپس چال گردن و برجستگیهایی که در استخوان ترقوه قرار دارند را رسم کنید. در مرحله بعد باید بخش بیرونی دست را در نزدیک خط اسکلت طرح طراحی کرده و بعد به سراغ بخش داخلی آن بروید.حالا نوبت کشیدن بخش بالاتنه و پایین تنه است. باید فاصله بین دو ذوزنقه این دو بخش را به شکلی که به داخل بدن انحنا مییابند، بکشید. بعد از کشیدن بخش مایو، پاهای مانکن را طبق ظاهر ماهیچه ای ترسیم کنید. زانو ها را نیز مشخص کرده و طراحی کنید. نکات طراحی مانکن زن و مرد را از اینجا بخوانید.
نکات طراحی مانکن چرخشی
نکات و تکنیک هایی هستند که هرچند جزئی به نظر میرسند، اما با رعایت آن ها میتوانید طرحی بسیار حرفه ای و زیباتر ارائه کنید. در این بخش به بیان برخی از نکاتی که در طراحی مانکن چرخشی به کارتان میآیند، میپردازیم. نکته اول این است که برای داشتن فیگور ایستا، خط کمر و شانه باید زاویه ای را تشکیل دهند. این به معنی آن است که با قرار گیری انحنای خط شانه به سمتی، شیبخط باسن در جهت متقابل آن طراحی شود.
همچنین پایی که خط باسن کمی بالاتر از آن قرار میگیرد، پای ایستا است. وزن بدن بر روی این پا خواهد بود. به منظور ایجاد تعادل و هماهنگی، بهتر است پای ایستا در بخش وسطی بدن باشد و یا هر پا با فاصله یکسانی از خط ایستا طراحی شوند. در لباسهای اسپورت شیوه دوم بهتر است. لباسهای رسمی و مجلسی اما خود را زمانی بهتر نشان میدهند که پای ایستا وسط خط قرار بگیرد. دقت کنید که با بلند تر شدن پاشنه کفشها در طراحی، قسمت رویه پا نیز بلند تر کشیده میشود. نکته بعدی اینکه؛ بهتر است محلی که علامت گذاری کرده اید را در مرکز دایره مفصل ران قرار ندهید زیرا از این طریق ران بلند تر از شکل نرمال به نظر میرسد. از طرفی زمانی که دست به سمت بالا قرار داشته باشد، مفصل شانه هم طبیعتاً رو به بالا طراحی میشود.
جمع بندی
طراحی مانکن چرخشی این امکان را به شما میدهد تا به عنوان یک طراح لباس توانایی خود را به چالش کشیده و آن را تقویت نمایید. همچنین یکی از بهترین راه ها برای رسم تمامی جزئیاتی است که برای لباس مورد نظر تصور کرده اید. در کلاسهای آنلاین طراحی لباس مجموعه دانش هنر، شما از صفر تا صد طراحی لباس را یاد میگیرید و بعد از گذراندن ترم ها، میتوانید مدرک دریافت کنید. این کلاس ها هم به صورت حضوری و هم غیرحضوری برگزار می شوند.