وقتی برای خرید به فروشگاههای پوشاک مراجعه میکنید به این موضوع اندیشیدهاید که مدلها و طرحهای متنوعی که مشاهده میکنید با طی کردن چه مراحلی به بازار عرضه شدهاند، آیا مدل و طراحی خاص یک لباس احساسات و حال و هوای شما را متأثر کرده است. دلیل این همه تنوع، طراحی متفاوتِ لباسهای مختلف است، در حقیقت آنچه که باعث میشود هنگام ورود به یک فروشگاه پوشاک با تنوعی از مدلهای مختلف از یک نوع پوشاک رو به رو شوید تا بتوانید بر اساس علایق و سلیقه شخصی مدل مورد نظرتان را انتخاب کنید نتیجه تکمیل طرح اولیه ای است که یک طراحِ لباس به تولید کننده ارائه داده است. با ما همراه باشید تا در پاسخ به طراح لباس کیست؟ و طراحی لباس چگونه مهارتی است و چه درآمدی دارد؟ توضیحات بیشتری ارائه دهیم.برای حضور در کلاسهای آموزشگاه طراحی لباس با ما تماس بگیرید
طراح لباس کیست؟
همانطور که از نام طراحِ لباس مشخص است، طراحِ لباس در سادهترین تعریف به شخصی گفته میشود که مهارتهای لازم برای طراحی یک طرح یا خلق یک الگو اولیه برای لباس را دارد. دقت کنید که طراحی لباس با طراحی مد و خیاطی متفاوت است، طراح لباس با الهام گرفتن از احساسات شخصی، بررسی ترند های دنیای فشن در حوزه پوشاک، الهام گیری از طبیعت و تجربههای شخصی طرحی را به وسیله نقاشی یا تصویر دیجیتالی تهیه میکند، این طرح پس از تأیید و گذراندن مراحل دوخت به عنوان یک مدل لباس جدید عرضه میشود.
در توضیح بیشتر مقوله طراح لباس کیست؟ باید گفت طراح لباس کسی است که با ابزارهای دستی یا دیجیتالی طرحی برای یک مدل لباس می کشد و در واقع، تعیین میکند که آن مدل لباس از نظر شکل ظاهری، اندازه لباس، رنگ لباس، جنس پارچه، نوع دوخت تزیینات مورد استفاده و… را تعیین میکند.
ویژگی های یک طراح لباس
بدیهی است که یک طراحِ لباس باید آشنایی کافی با اصول طراحی لباس را داشته باشد و مهارتهای لازم برای خلق یک طرح متفاوت را کسب کند و همواره با توجه به تغییرات دنیای فشن این مهارتها را به روز رسانی کند. برخی از مهارتهای که یک طراحِ لباس حرفه ای باید داشته باشد به شرح زیر هستند:
- آشنایی کامل با جریان مد و تغییرات و تحول آن
- آشنایی کامل با انواع مدلهای دوخت
- آشنایی با انواع پارچه ها و ویژگی های آن ها
- داشتن مهارت کافی در زمینه طراحی و نقاشی
- شناخت انواع تزیینات لباس
- آشنایی با اصول استفاده از رنگ ها و نحوه ترکیب بندی رنگ ها در طراحی لباس
چطور می توان طراح لباس شد؟
در تکمیل توضیحات طراح ِلباس کیست؟ سؤال دیگری مطرح میشود که یک طراح لباس چگونه به این جایگاه شغلی رسیده است. در پاسخ به این سؤال باید گفت که طراحی لباس قبل از هر چیز از علاقه و استعداد شخصی نشأت میگیرد، یعنی اگر شما به حوزه مد و فشن و طراحی لباس علاقه دارید و در نقاشی و ایده پردازی هم مهارت نسبی دارید احتمالاً میتوانید با یادگیری اصول اولیه طراحی لباس در این حرفه شروع به کار کنید.
کمی قبل تر در مورد مهارتهای تکمیلی که یک طراح لباس باید داشته باشد توضیح دادیم. اگر شما به این حرفه علاقهمند هستید بعد از گذراندن دوره مهارت آموزی طراحی لباس در آموزشگاه دانش هنر میتوانید در این حوزه مشغول به کار شوید برای دریافت سفارش باید با برندها و تولیدیهای پوشاک ارتباط برقرار کنید و بعد از اثبات مهارت خود سفارشهای بیشتری دریافت کنید.
ایا برای طراحی لباس نیاز به مدرک است؟
طراحی لباس به عنوان یکی از شاخههای رشته هنر هم در مقطع هنرستان و هم در مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس میشود، علاقهمندان به طراحی لباس حرفه ای می توانند در این رشته مشغول به تحصیل شوند؛ اما در حقیقت داشتن مدرک تحصیلی مرتبط برای طراحی لباس اهمیت چندانی ندارد اگرچه هر اندازه دانش فردی یک طراح در حوزه کاریش بیشتر باشد موفق تر خواهد بود؛ اما برای انجام کار طراحی لباس داشتن مدرک تحصیلی الزامی نیست و اگر کسی مهارت کافی برای انجام این کار را داشته باشد و نمونه اولیه طراحی که انجام میدهد به تأیید کارفرما برسد بدون داشتن مدرک هم میتواند به راحتی از حرفه طراحی لباس کسب درآمد کند.
آینده شغلی طراح لباس
یکی دیگر از مهم ترین سؤالات در مقوله طراح لباس کیست؟ این سؤال است که آینده شغلی رشته طراحی لباس چطور است؟ پاسخ به این سؤال نیازمند به بررسی فاکتورهای زیادی است. آینده شغلی به طور کلی با دو معیار بررسی میشود معیار اول بقای یک شغل و معیار دوم سودآوری آن است. در باب سودآوری شغل طراحی لباس باید گفت که میزان درآمد یک طراح لباس متغیر است و میتواند متوسط یا نجومی باشد.
در واقع، درآمد یک طراح لباس بسته به میزان مهارت، خلاقیت و سابقه کاری او متفاوت است. البته چون طراحی لباس کار زمان بری است و نیاز به صرف زمان و حوصله زیاد دارد، بدیهی است که هر اندازه طراحِ لباس تایم بیشتری برای انجام کار اختصاص دهد درامدش هم بیشتر خواهد شد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که برندی که برای آن به طراحی لباس میپردازید هم نقش تعیین کننده ای در میزان درآمد شما به عنوان یک طراح لباس دارد.
بعضی از برندهای صاحب نام دنیا برای یک طراحی ساده که ممکن است زمان زیادی هم برای آن صرف نشده باشد مبالغ هنگفتی را پرداخت می کنند. در باب بقای شغل طراحی لباس هم باید گفت صنعت مد یک صنعت فراگیر و واکنش گراست و در طول زندگی بشر یکی از تأثیرگذارترین صنعتها بوده و هست. طراحی لباس به عنوان جز جدا نشدنی این صنعت همواره میتواند برای طراحان لباس و فعالان دیگر حوزه پوشاک آینده شغلی مناسبی را تأمین کند.
درآمد طراح لباس
همانطور که گفته شد درآمد یک طراحِ لباس بسته به میزان دانش، مهارت و کیفیت و سابقه کاری او متفاوت است. داشتن مدرک تحصیلی و رزومه کاری قوی میتواند تأثیر چشمگیری در افزایش درآمد یک طراح لباس داشته باشد. معمولاً کار طراحی لباس حوزههای متفاوتی دارد و همیشه برای ارائه طرحهای جدید فرصتهایی از سوی تولیدی کنندگان پوشاک برای طراحان لباس وجود دارد و این فرصتها در ابتدای هر فصل بیشتر هم میشوند.
بنابراین بسته به میزان مهارت و تبحر طراح و تعداد طراحیهای که انجام میدهد و البته برندی که طرحها را خریداری میکند درآمد یک طراح لباس متغیر خواهد بود یعنی میزان درآمد یک طراح لباس چقدر میتواند باشد باید گفت حداقل درآمد یک طراح لباس را مهارت او و تعداد نمونه کاری که میتواند طراحی کند تعیین میکند و سقفی هم برای درآمد یک طراحِ لباس وجود ندارد و به عبارتی این درآمد میتواند یک رقم بسیار بزرگ هم باشد.
جمع بندی
در این گفتار به پنج سؤال رایج در ارتباط با تشریح مقوله طراح لباس کیست؟ را به صورت مفصل پاسخ دادیم و نکاتی مهم پیرامون مهارتهای مورد نیاز برای طراحی لباس و آینده شغل طراحی لباس مطرح کردیم. طراحی لباس به عنوان یک شغل مفرح و جذاب برای افرادی که در این زمینه علاقه و استعداد کافی دارند میتواند به عنوان یک منبع درآمد و شغل پر سود قابل پیگیری باشد. اگر شما هم به این حوزه علاقه من هستید به راحتی میتواند با یادگیری در دوره آنلاین طراحی لباس و مهارتهای مرتبط به آن حتی بدون مدرک تحصیلی هم از این حرفه کسب درآمد کنید.