نورپردازی حلقه ای یکی از زیر شاخههای نورپردازی پروانهای است. در نورپردازی پروانهای نور به گونهای به سوژه تابیده میشود که سایه در زیر بینی او ایجاد شود؛ اما در نورپردازی حلقه ای یا لوپ، این نور از یک جهت میتابد و نور را به حالتی حلقه ای روی چهره سوژه میتاباند. نورپردازی حلقه ای از نورپردازیهای بسیار پرکاربرد و محبوب سبک پرتره است که جلوهی خاصی به سوژهها میدهد و برای اکثر چهرهها نتیجهای دلخواه رقم میزند. در این مقاله به تفصیل درباره نورپردازی حلقه ای یا لوپ صحبت میکنیم.برای شرکت در دوره عکاسی با ما تماس بگیرید.
نورپردازی حلقه ای چیست
اگرچه در مبحث عکاسی همیشه صحبت از نورپردازی و تأثیر مهم آن در عکس به میان است. با این حال سایهها از مهمترین اجزاء هر عکس به شمار میروند که بهوسیله نور و نوع نورپردازی ایجاد میشوند و علت نامگذاری بسیاری از آنها نیز بر اساس شکل سایههایی است که ایجاد میکنند. نورپردازی حلقه ای نیز همینطور است و به خاطر شکل سایه و نوری که ایجاد میکند که مانند حلقههای گوشوارهای است که هندیها میاندازند، به نورپردازی حلقه ای مشهور است.
نورپردازی عکاسی امری بسیار مهم است که باعث میشود عکس از هر جنبهای تحت تأثیر قرار بگیرد. در این نورپردازی حلقه نور را در زیر بینی و به گونهای تنظیم میکنیم که سایه کوچکی زیر بینی حلقهی نوری ایجاد کنیم و روی گونه نیز یک حلقه شکل بگیرد که تا حدود گوشه لب او بیاید. درواقع ما یک نور یکدست نداریم. در نورپردازی حلقه ای یا لوپ، زاویه سایه باید مایل به پایین باشد و گاهی برای ایجاد چنین حالتی نور را کمی بالا میگیرند.
نورپردازی حلقه ای در عکاسی پرتره
نورپردازی حلقه ای از تأثیرگذارترین سبکهای نورپردازی در عکاسی پرتره است که با ایجاد سایه کوچک روی بینی و گونهها سوژه را جذاب می کند. برای نورپردازی در عکاسی پرتره باید دقت کنید تا منبع نور را در جایگاه درستی استفاده کنید. معمولاً منبع نور در اینگونه عکاسی کمی بالا تز از سطح چشمها قرار میگیرد و در زاویه بین 30 تا 45 درجه فیکس میشود.
طی کار باید حواستان را خوب جمع کنید تا نور را زیاد بالا نبرید، نباید با این کار باعث به وجود آمدن سایههای اضافه و عجیب روی چهره سوژه شوید و یا برق چشم سوژه را از بین ببرید. چشمها در عکاسی پرتره بسیار مهم هستند و باید حالت براقشان حفظ شود، به ویژه زمانی که نگاه سوژه مستقیماً رو به دوربین است.
آموزش نورپردازی حلقه ای
نورپردازی حلقه ای در بسیاری از کاربردهای مهم این رشته مانند نورپردازی در عکاسی مدلینگ و بسیاری از شاخههای دیگر کاربرد زیادی دارد. برای گرفتن بهترین عکس در این سبک باید بدانید چطور نور و دوبین را تنظیم کنید و چگونه سایههای حلقه ای را روی صورت و نقاطی که باید، ایجاد نمایید.
برای اینکه نور حلقه ای به دست بیاورید، بهترین زاویه بین 30 تا 45 درجه است که میتوانید با گرفتن چند عکس و مقایسه آنها، با توجه به چهره سوژه، یکی از زوایا را انتخاب کنید. منبع نو باید کمی بالاتر از سطح چشم در نظر گرفته شود تا نور مطلوب شکل بگیرد. درواقع در این نوع نورپردازی، سایه در به یکی از دو طرف صورت تمایل دارد و باید به گونهای سایه را ایجاد کنیم که محدوده لب بالا و بینی سایه نداشته باشد. باید دقت داشته باشید که سایه همیشه در جهت مخالف نور ایجاد میشود؛ یعنی اگر نور را از سمت راست بتابانید، سایه در سمت چپ ایجاد میشود. همچنین اگر نور از بالا تابیده شود، سایه در بخش پایینی صورت شکل میگیرد.
نکته مهم: برای گرفتن نتیجه بهتر میتوانید نور را در یک طرف دلخواه صورت به صورت مایل و با زاویه 45 درجه از دوربین در نظر بگیرید و با عوض کردن مداوم جهتها، بهترین زاویه را پیدا کنید. زاویه مناسب میتواند با توجه به فرم چهره و اجزاء صورت سوژه، تغییر کند.
تجهیزات لازم برای عکاسی با نورپردازی حلقه ای
برای ایجاد چنین نوری باید یک منبع قابل کنترل داشته باشید که بتوانید حلقه ای که میخواهید را روی صورت سوژه و در نقاط گفته شده ایجاد کنید. درواقع تجهیزات استودیویی برای گرفتن عکس حرفهای موردنیاز هستند. برای عکاسی به سبک نورپردازی حلقه ای، استفاده از یک دوربین باکیفیت و رفلکتور از ضروریترین نکات به شمار میرود. برای آنکه تمامی جزئیات را درباره عکاسی و انواع نورپردازی در عکاسی پرتره بدانید و همه اصول و فنون عکاسی را یاد بگیرید، شرکت در کلاسهای عکاسی دانش هنر میتواند بهترین گزینه باشد.
لازم به ذکر است که استفاده از چتر و سافت باکس نیز نور ملایمتری به شما میدهد و عکس را زیباتر و حرفهایتر میکند. همچنین برای جدا کردن سوژه از پسزمینه نیز با به کار بردن یک نور اضافه، میتوانید حال و هوای کلاسیکی به عکس اضافه کنید.
تنظیمات دوربین برای نورپردازی حلقه ای
برای اینکه عکس بهتری داشته باشید، سعی کنید از فلاشر خود دوربین استفاده نکنید تا کنترل نور برایتان راحتتر باشد. از آنجایی که در این دسته عکسها چشمهای سوژه نقش مهمی دارند، سعی کنید نور دوربین را روی حالت Guessing camera نگذارید زیرا روی چشمها فوکوس خوبی ندارد. بهتر است آن را روس فکوس نقطهای و دستی بگذارید و نقطه فوکوس را روی چشمهای سوژه تنظیم کنید. برای اینکه حرکت سوژه را تا حد ممکن خنثی کنید، باید سرعت شاتر را بالا ببرید تا عکسهای باکیفیتی بگیرید.
اگر میخواهید تمامی نکات عکاسی پرتره و انواع شاخههای آن را به بهترین و کاملترین شکل یاد بگیرید میتوانید با شرکت در کلاس های عکاسی جامع دانش هنر، قدمی بزرگ در این راه بردارید. این کلاسها به صورت جامع از مبتدی تا پیشرفته طراحی شدهاند و شامل چهار ترم میشوند که طی آنها شما با تمامی اصول عکاسی آشنا میشوید. این کلاسها تعاملی هستند و به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار میشوند.
کیفیت دورههای غیرحضوری دقیقه مانند دورههای حضوری است و شما با استاد در ارتباط هستید. همچنین میتوانید سوا لاتتان را از پشتیبانها بپرسید. دورهها با بهترین کیفیت برگزار میشوند و سرفصلها طوری طراحی شدهاند که شما را برای ورود به بازار کار آماده میکنند. حتی اگر هیچ سابقهای از عکاسی نداشته باشید نیز، به راحتی میتوانید در این دورهها با داشتن یک دوربین DSLR با تمرین و تلاش به یک عکاس حرفهای تبدیل شوید.