یک عکاس خبری برای اینکه بتواند عکس های زیبا، تاثیر گذار و خارق العادهای بگیرد باید ویژگی های خاصی داشته باشد. در عرصه هنر، هنرمندان باتوجه به حرفه و هنری که در آن فعالیت میکنند خود گرفته و ویژگی هایی را کسب مینمایند. این ویژگی ها معمولاً در پی فعالیت در سبک خاصی بوجود میآید. به عنوان مثال در دنیای عکاسی، رفتار، تفکرات، ویژگی ها و تخیلات یک عکاس مد با عکاس طبیعت کاملاً متفاوت است.
درواقع این محیط کار و نوع فعالیت میباشد که بر خلق و خوی فرد تاثیر میگذارد. در صنعت عکاسی، یکسری ویژگی ها باتوجه به سبکی در آن فعالیت میکنید در شما بوجود میآید و یکسری خصوصیات نیز باید خودتان در خوتان ایجاد نمایید. دسته دوم به جهت پیشرفت در کارتان و وفق شدن با شرایط ایجاد شده میباشد؛ مسلماً عدم استفاده و بکارگیری از چنین خصوصیاتی باعث میشود شرایط کاری برایتان بسیار سخت و دشوار گردد.
در عکاسی خبری یکی از سبک های سخت و چالش برانگیز عکاسی میباشد. در این شاخه یک عکسبردار باید یکسری خلق و خوهایی داشته باشد تا بتواند به درستی از پس این مسیر پر پیچ و خم بر بیاید. عکاسان خبری همگی ویژگی هایی را به اشتراک گذاشتند که تلاش کردیم به شکلی صحیح آنها را از بین سایر ویژگی ها برجسته سازیم. این ویژگی ها به شرح زیر هستند:برای اطلاعات بیشتر و شرکت در کلاسهای بهترین آموزشگاه عکاسی با ما تماس بگیرید
سفر دوست بودن عکاس خبری
یک عکاس خبری باید سفر دوست باشد و کنجکاو باشد؛ درست همانند عکاس طبیعت. درواقع هدف از عکاسی خبری، ثبت لحظات و اتفاقاتی است که در جهان درحال رخ داد میباشد. اگر میخواهید در این حوزه فعالیت کنید، نباید تنها به یک مکان خاص اکتفا کنید. شما باید به نقاط مختلف سفر کرده و و فرهنگ ها، اخبار و رویدادهایی که در دنیا درحال اتفاق افتادن است را با عکس های خود به سایرین آگاه سازی کنید.
عکاسان بزرگی مانند کارتیر-برسون، تئودور کایه، لاپاز و … همواره در حال سفر به کشورها و مناطق مختلفی بودند تا بتوانند از آن مکان ها نیز عکس خبری تهیه کنند. کارتیر-برسون برای عکسبرداری های خود به کشورهایی از جمله چین، مکزیک، کانادا، ایالات متحده، هند، اندونزی، ژاپن و اتحاد جماهیر شوروی سفر کرده است.
کنجکاوی
عدم وجود حس کنجکاوی در عکاسی خبری، عملاً غیر ممکن و بیاساس است. هدف و پایه وجود شاخه های مختلف خبری این است که حس کنکاوی افراد دنیا برطرف شود. اگر یک عکاس خبری نتواند حس کنجکاوی داشته باشد نمیتواند از واقع اتفاقات تصاویر خبری و آگاهانه عکسبرداری کند. یک فوتوژورنالیسیسم باید شور و اشتیاق و کنجکاوی خود را دربارۀ جهان، افرادی که ملاقات میکند و مکان هایی که میبیند همواره حفظ کند.
اصلاً اهمیت ندارد چند بار به یک کشور و یا منطقهی خاصی سفر کردهاید، کوچکترین لحظات و اتفاقاتی که برای افراد آن منطقه رخ میدهد همچنان با ارزش و مهم است. باید به نوعی به جستجو به پردازید که انگار بار اولتان است با چنین مناظر و افرادی روبرو میشوید.
حس همدردی
حس همدردی همان عاملی است که باعث بوجود آمدن نوعی تفاوت میان یک عکس خبری خوب با یک عکس خبری عالی میشود. حوزه عکاسی خبری دربارهی عکس گرفتن از لحظات طبیعی یا اصطلاحاً نچرال افراد و وقایع است. اما این موضوع بدین معنا نیست که عکاسان خبری ناظرانی پنهانی و جدا هستند که پشت لنز و دوربین هایشان پنهان شدهاند.
یک عکاس حرفهای قادر است به خوبی با سوژه خود ارتباط برقرار کند. این ارتباط فرای مرزهای نژادی، سنی، قومی و زبانی است. درواقع حوزه عکاسی، خصوصاً عکاسی خبری، مستند و یا خیابانی، چیزی فراتر از فشردن یک دکمه شات است. لحظاتی در این عکس ها ثبت میشود که پشت صحنه آن گویای داستان درازی است. گاهی اوقات قبل از کلیک کردن یک ارتباط شکل میگیرد و گاهی بعد از آن.
علاوه بر آن متوجه شدن حس و حال سوژه نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. یک عکاس خبری حرفهای به خوبی میداند درچه زمانی باید عکس بگیرد و در مواقعی خیر. البته این موضوع تا حد زیادی به حس ششم و درک از وقایع اطراف نیز وابسته است.
اعتماد بنفس عکاس خبری
در عکاسی خبری، شما باید همواره در جوامع و گروه های مختلف در جستجو و گردش باشید. در نتیجه در این حوزه جای هیچ ترس و خجالتی نیست. این جوامع ممکن است افراد داخل یک خیابان باشند و یا گروه های داخل میدان و قرارگاه های جنگی. به هرحال شما باید حس اعتماد به نفس را در خود زنده کرده و از چیزی نترسید. در غیر این صورت نخواهید توانست به درستی با سوژه خود ارتباط برقرار کنید.
معمولا بهترین تصاویر از پشت ستون در سایه گرفته نمیشوند. یک عکاس خبری خوب توجه را بخودش جلب نمیکند، اما از اینکه خود را در بهترین موقعیت قرار دهد تا بهترین عکس ها را ثبت کند، خجالت نمیکشد.
صبور بودن
صبور بودن از دیگر ویژگی های اصلی عکاس خبری است . به عنوان یک عکسبردار خبری، باید همواره در برابر انواع مشکلات، سختی ها و چالش های موجود در این مسیر صبر کنید. همچنین باید صبر کنید تا بتوانید از بهترین سوژه و لحظه ممکن عکسبرداری نمایید.
یک فوتوژورنالیسیسم همان مقدار زمانی که در حال عکس گرفتن است را صرف مشاهده کردن میکند. با این حال، اگر شما دائماً پشت لنز دوربین خود هستید، ممکن است برخی از اتفاقات و سوژه هاس خیلی خوب را که دقیقا در کنار شما رخ میدهد را از دست بدهید.
قدرت و استقامت عکاس
بدون شک و تردید عکاس های خبری یکی از قویترین و سخت کوشترین افراد هستند. به طور کلی سبک عکاسی خبری از سختی ها و چالش های بسیار زیادی برخوردار است. گاهی اوقات شما باید از مردم داخل خیابان ها عکاسی کنید و گاهی اوقات نیز از میدان جنگ. عکاسان خبری زمانی که خورشید طلوع میکند روزشان را شروع کرده و معمولاً زمانی که نور محو میشود، دست از عکس گرفتن بر میدارند.
این افراد تمام روز را بر روی پاهای خود طی میکنند و اغلب چندین لنز یا دوربین را با کوله پشتی های سنگین حمل مینمایند. آنها در برخی از گرمترین و شرجیترین وضعیت های آب و هوایی و همچنین در شرایط یخبندان بدون هیچگونه شکایتی عکس میگیرند.
خلاقیت در عکاسی خبری
خلاقیت مهمترین عنصر در تمام سبک های عکاسی است. در عکاسی خبری، این مورد نه تنها شامل دانش حسی زمان عکس گرفتن میشود، بلکه چگونگی قاب گرفتن عکس، اینکه نور به کجا میتابد و اینکه کدام زاویه سوژه، بهترین است را نیز شامل میگردد. تمام این موارد و جزئیات آگاهانه و ناخوداگاه، آن عکس را چیزی بیشتر از یک عکس میسازند و آن را به هنر ترفیع میدهند.
به عنوان یک عکاس خبری، چشمان شما باید ترکیب یا حالتی را ببیند که در زندگی واقعی نیز به شما عرضه میکند. شما باید با بینش خودتان بدانید که چه زمانی عکس بگیرید. این لحظه زمانیست که عکاس، خلاق است.این موارد در دورههای آنلاین عکاسی نیز تدریس میشود