استایلیست در صنعت مد یکی از چالش برانگیز ترین و جذاب ترین حرفه های دنیا محسوب می شود. استاتیلیست به فعالان صنعت مد گفته می شود که سبک و استایل های مختلفی را متناسب با نیاز فرد یا مشتری به صورت مشاوره ارائه می کند. در واقع می توان گفت دنیای مد بدون حضور و فعالیت استایلیست ها جذابیت و رونقی نخواهد داشت. در این مقاله به طور کامل با وظایف استایلیست، بازار کار این حرفه و درآمد نسبی این شغل آشنا می شویم.برای شرکت در کلاسهای آموزش عکاسی با ما تماس بگیرید.
استایلیست کیست؟
در صورتی که به دنیای مد و فشن علاقه دارید، لازم است با اصطلاحات و تعاریف مختلفی که در این حوزه وجود دارد آشنا شوید. در تعریف اول باید گفت که استایلیست با طراح مد تفاوت های زیادی دارد. در واقع طراح مد یک هنرمند است که با توجه به فاکتورهای مختلف مانند فرهنگ جامعه، نیاز مخاطبان و سلایق مشتریان و حتی اندام آن ها طرحها و الگو طراحی می کند؛ اما استایلیست یک بیزینس من است.
به همین جهت در حوزه استایلینگ هویت یک برند مورد توجه قرار می گیرد. برای مثال تصور کنید که هنرمندان، خوانندگان و بازیگران برای حضور در یک همایش، یا جشن و … باید پوشش خاصی داشته باشد. تعیین و انتخاب استایل مناسب این افراد که به نوعی شناخته شده و معروف هستند، بر عهده استایلیست است. در ادامه با وظایف این فرد آشنا می شویم.
وظایف استایلیست چیست؟
همه ما برای حاضر شدن در مجامع مختلف استایل و پوشش متناسب با آن مکان را انتخاب می کنیم. برای مثال پوشش ما در دانشگاه، مهمانی، عروسی و زمان خرید و … با یک دیگر کاملاً متفاوت است؛ اما این موضوع برای برخی از افراد مطرح و معروف در سراسر دنیا به انتخاب استایل و پوشش محدود نمی شود. بلکه انتخاب و تعیین مدل مو، قد لباس و نوع آرایش و … نیز از جمله وظایف استایلیست است. استایلیست تعیین می کند که چگونه و چه برندی باید انتخاب شود؟ چه نوع لوازم آرایش و چه نوع آرایشی مناسب مجامع مختلف است. برای شناخت وظایف تخصصی دیگر این حرفه می توانید در دوره آموزشی طراحی لباس آموزشگاه دانش هنر شرکت نمایید.
چگونه استایلیست شویم؟
یک استایلیست در زمینه های مختلف مانند آتلیهها، مجموعه تبلیغات چاپی، تبلیغات تلویزیونی، مجموعه ساخت فیلمهای ویدئویی و … فعالیت می کند؛ اما سؤال مهم برای موفق شدن در این حرفه این است که چگونه استایلیست شویم؟ شما به عنوان یک استایلیست باید مرتباً دانش و حرفه خود را توسعه دهید. برای استایلیست شدن در قدم اول باید مهارتهای شبکههای قوی داشته باشید. با طراحان و متخصصان صنعت مد و فشن ارتباط برقرار کنید و حتی در رویدادهای مهم این حوزه شرکت کنید تا افراد جدید را بشناسید.
یکی از اقدامات مهم دیگری که باید انجام دهید این است که روابط نزدیک و حرفه ای با افراد مشهور برقرار کنید. در واقع زمانی رشد پیدا می کنید که سبک کار شما در مجامع بزرگ و توسط افراد مطرح دیده شود. قدم بعدی برای رشد در این حرفه این است که سؤالات و ابهامات خود را از افراد مهم و معتبر در این حرفه بپرسید یا در دورههای آنلاین عکاسی شرکت کنید. در مهمانی و مراسمها شرکت کنید تا دایره ارتباطات شما وسیع تر شود.
انواع استایلیست
برخلاف تصور عموم مردم استایلینگ صرفاً به جامعه هنری و مد و لباس محدود نمی شود. بلکه برای حضور در مجامع و مکانهای مختلف لازم است که افراد لباس و استایل مناسب خود را داشته باشند. به همین جهت انواع استایلیست ها متناسب با علاقه و نیاز افراد جامعه ای که انتخاب کردهاند، در زیر شاخه مورد نظر فعالیت می کنند. برای آشنایی بیشتر با انواع استایلیست و تفاوت زمینه فعالیت این افراد توصیه می کنم در دوره آموزشی هنر دانش شرکت نمایید تا به کلیه سؤالات شما پیرامون طراحی لباس پاسخ داده شود. بهطورکلی انواع استایلیست به دستهبندی زیر تقسیم می شود:
- استایلیست سینما
- استایلیست عروس
- استایلیست فشن
- فود استایلیست
- استایلیست لباس
- استایلیست مو
- استایلیست در عکاسی
بازار کار استایلیست
برای شروع فعالیت در حرفهها و حوزههای مختلف لازم است از بازار کار آن اطلاع داشته باشید. در صورتی که به فعالیت در حوزه استایلیست علاقه دارید، باید گفت فعالیت در ایران نیز این رشته بازار کار مناسبی دارد. چرا که هنرمندان، بازیگران و حتی ورزش کاران برای حضور در مکانها و جوامع مختلف به استایل های متناسب با آن مکان نیاز دارند. در این صورت می توانید زیر شاخه مورد علاقه خود را پیدا کرده و با افراد معتبر و مشهور در این حوزه فعالیت خود را آغاز نمایید.
درآمد استایلیست در ایران
همان طور که در ابتدای مقاله ذکر شد، وظایف استایلیست با طراح لباس تفاوت های عمده ای دارد. برای مثال یک استایلیست برای مشتریان و افراد مشهور و مطرح مشاوره می دهد که چه سبک لباس، چه پارچهای، چه مدلی و حتی چه مدل مویی مناسب است؛ اما این موضوع صرفاً به افراد مشهور و معروف خلاصه نمی شود.
بلکه امروزه در مزونهای بزرگ و لاکچری نیز فردی به عنوان استایلیست شروع به کار می کند و به مشتریان مشاوره می دهد. برخی از افراد فعال در این حرفه فعالیت دارند اذعان دارند که هزینه مشاوره را با ساعتی 1 میلیون تومان آغاز کرده و پس از رشد برای هر مشاوره 4 میلیون دریافت می کنند. همچنین در صورتی که یک فرد بخواهد به صورت دائمی برای یک فرد مشاوره بدهد، با مشتری قرارداد می بندند.
معروف ترین استایلیست های دنیا
در دنیای هنر یکی از فاکتورهایی که در نگاه اول نگاه هر بیننده ای را به خود جذب می کند، ظاهر یک فرد است. علاوه بر این، در صنعت فیلم سازی و به ویژه در هالیوود به نوع استایل، پوشش و حتی نوع آرایش افراد فعال در این حرفه توجه زیادی می شود. به همین جهت می توان گفت رونق کار معروف ترین استایلیست های دنیا به بازیگران، سلبریتی ها و افراد مشهور بستگی دارد. معروف ترین و معتبرترین استایلیست های دنیا عبارتند از:
- کارل لاگفرلد آلمانی
- کیت یانگ
- راشل زو
- آنابل تولمن
- تام فورد
- ارین والش
- کریستینا الریچ
- الیزابت استوارت
- پترا فلانری
- براندون ماکسول
استایلیست های معروف ایرانی
در ایران نیز بسیاری از بازیگران، افراد ورزش کار و حتی افراد فعال در مزونهای بزرگ و صاحبان برندهای مختلف نیز برای رونق کار خود به استایلیست ها نیاز دارند. طبق ادعای برخی از افراد فعال در حرفه استایلیست برای شروع فعالیت در این حرفه عقیده دارند که برای موفقیت در این زمینه لازم است که دوره های تخصصی و حرفه ای بگذرانند. در واقع بدین صورت نیست که فقط در صورت خوش لباس بودن یا داشتن عقیده هایی برای لباس پوشیدن، فرد را استایلیست نامید. برخی از استایلیست های معروف ایرانی عبارتند از:
- نیلوفر علی پور
- آنیتا مشگل گشا
- شقایق سیدی
- هدیه هوشمند
تفاوت استایلیست و طراح لباس
با وجود این که شغل استایلیست سال هاست در ایران شناخته شده و افراد نسبتاً زیادی در این حرفه فعال هستند؛ اما باید بدانید که طراح لباس با استایلیست تفاوت های زیادی دارد. طراح لباس، لباسهایی متناسب با اندام، سلیقه و محل حضور فرد طراحی می کند. سپس به کمک یک خیاط حرفه ای لباس را می دوزد و در نهایت عیوب و ایرادات آن را برطرف می کند؛ اما استایلیست ها نقش و وظایف مختلفی دارد که به شرح زیر است:
- شناخت سبک کار و فعالیت فرد
- انتخاب برند متناسب با سلیقه فرد و محل حضور
- ارائه مشاوره در مورد انتخاب برند، مدل مو، نوع آرایش و …
جمع بندی
در این مقاله به طور کامل با تفاوت استایلیست ها و طراح لباس و وظایف متفاوت هر کدام آشنا شدیم. امروزه استایلیست یکی از شغل های پر درآمد در ایران و جهان است که به افراد مشهور و حتی مشتری های مزون های مطرح کمک می کند که متناسب با مکانی که قصد حضور در آن را دارند، لباس و سبک مناسب انتخاب کنند. همچنین در این مقاله با برترین استایلیست های ایران و جهان، درآمد آن ها و … آشنا شدیم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در حوزه دارید، نظرات و سؤالات خود را با ما مطرح کنید.