یکی از سوالات متداول در بین کاربران، مرتبط می شود به پیکسل سوخته، داغ و گیر کرده که روی تصاویر یا صفحه های LCD دوربین مشاهده می کنند. از آنجا که در مورد انواع مختلف نقص یا سو عملکرد پیکسل سردرگمی زیادی وجود دارد (افراد بدون درک اصطلاحات از آنها به جای یکدیگر استفاده می کنند)، لذا تصمیم گرفته ایم در مقاله پیشرو تفاوت بین آنها را توضیح دهیم تا از هرگونه سردرگمی جلوگیری شود.برای ثبت نام در آموزشگاه عکاسی دانش هنر با ما تماس بگیرید.
پیکسل سوخته چیست؟
پیکسل سوخته پیکسلی است که دیگر هیچگونه اطلاعات و نیرویی دریافت نمی کند و به عنوان یک نقطه تاریک روی LCD شما نشان داده می شود. رنگ نقطه نیز می تواند گاهی اوقات به رنگ پیکسل مجاور باشد. دیدن پیکسل سوخته نشانه خوبی نیست و عملکردی است که هیچ کاری نمی توانید در این مورد انجام دهید. در مقابل به راحتی می توانید پیکسل گم شده را با فتوشاپ برطرف کنید، تعمیر یک پیکسل خراب رامکان ندارد و مرتبا مشکل ایجاد می کند.
یافتن و تشخیص پیکسل سوخته دوربین
پیکسل سوخته به راحتی در LCD دوربین مشاهده می شود. کافی است Live View را روشن کرده و دوربین خود را به سمت منطقه ای روشن مانند آسمان هدایت کنید. این نوع پیکسل حتی اگر دوربین را حرکت دهید همیشه در همان نقطه نشان داده می شند. یافتن پیکسل سوخته روی سنسور دوربین سخت تر است. چندین عکس با رنگ و الگوهای مختلف بگیرید، سپس تصویر را در اندازه مشاهده 100٪ تجزیه و تحلیل کنید. اگر پیکسلی را مشاهده کنید که در همان نقطه نشان داده می شود و هر بار تغییر رنگ می دهد یا از پیکسل های اطراف تیره تر به نظر می رسد به احتمال زیاد یک پیکسل سوخته است.
پیکسل داغ شده
پیکسل داغ نشده نقص رایجی است که در اکثر دوربین های دیجیتال مشاهده می شود. در هنگام عکسبرداری طولانی با ISO بالا، اغلب پیکسل های داغ را در تصویر خود پیدا خواهید کرد. داشتن چنین شکلی طبیعی است و با گذشت زمان می آیند و می روند. پیکسل های داغ (در عکس) مشکلی ایجاد نمی کنند. شما می توانید تصویر را به راحتی در لایت روم یا فتوشاپ اصلاح کنید. ایجاد پیکسل داغ به دلیل بارهای الکتریکی است که به دلیل وارد شدن زیاد به داخل سنسور ها بروز می کند و وقتی خود سنسور گرم باشد، بدتر شده و بیشتر ظاهر می شود. به طور معمول این موارد فقط با بازبینی تصویر در مرحله پس از تولید یافت می شوند و امکان ندارد که یک پیکسل داغ شده در صفحه LCD دوربین شما نمایش داده شود.
نحوه تشخیص پیکسل های داغ شده
در حالی که درپوش لنز را بر میدارید، دوربین خود را روی حالت دستی تنظیم کنید، ISO خودکار را خاموش کرده و ISO خود را روی 100 (پایه ISO) تنظیم کنید. سرعت شاتر دوربین را روی 5-10 ثانیه و دیافراگم را روی مقدار زیادی مانند f / 16 تنظیم کنید (برای کاهش میزان نور محیطی که می تواند به طور بالقوه از سوراخ های کوچک به لنز وارد شود). سپس یک عکس بگیرید و در مرحله بعدی، ISO خود را روی 800 تنظیم کنید و در حالی که دیافراگم را ثابت نگه داشته اید، سرعت شاتر را به چیزی سریع مانند 1/1000 افزایش دهید و یک عکس دیگر بگیرید.
هر دو تصویر را تجزیه و تحلیل کنید و ببینید آیا می توانید پیکسل های رنگی را که به صورت صلیب های بسیار کوچک به نظر می رسند هنگام بزرگنمایی مشاهده کنید. احتمالا پیکسل داغ بیشتری را در عکس دوم با ISO بالاتر نسبت به عکس اول مشاهده خواهید کرد.
پیکسل گیر کرده
برخلاف پیکسل سوخته، پیکسل های گیر کرده اطلاعات و قدرت را دریافت می کنند و دارای اطلاعات صحیح نیستند. این پیکسل ها معمولا به عنوان رنگی از مدل رنگی RGB مانند سبز روشن ظاهر می شوند؛ مانند پیکسل های داغ، پیکسل های گیر کرده نیز رایج هستند و می توانید انتظار داشته باشید که این موارد به مرور زمان بیایند و بروند. اینها را نیز می توان به راحتی با ابزار تمبر کلون برطرف کرد.
اگر عکس های شما دارای نقص ذکر شده در بالا باشد، به احتمال زیاد بیننده عکس حتی متوجه آن نمی شود. فقط ما به عنوان یک عکاس خلاق وسواس هستیم که رسانه های خود را تا 300٪ بزرگنمایی مشاهده می کنیم و متوجه آنها می شویم. متأسفانه، این مفهوم به خوبی به فیلم تبدیل نمی شود. داشتن یک پیکسل گیر کرده در حالت فیلمبرداری در حالی که دوربین را حرکت می دهید، به سرعت قابل توجه خواهد بود.
در ویدئو، سه اصطلاح جداگانه در یکدیگر گره خورده اند و شما اغلب افراد مختلفی را مشاهده می کنید که اصطلاحات مختلفی را نقل می کنند اما همه آنها در مورد یک چیز صحبت می کنند: یک پیکسل اطلاعات صحیحی را دریافت نمی کند. برخلاف عکاسی، داشتن یک پیکسل داغ در ویدیو بیشتر یک مشکل جدی است، زیرا رفع آن به آسانی باز کردن فتوشاپ نیست. میبینید که داشتن این اطلاعات برای یک عکاس حرفه ای چقدر مهم است و خوشبختانه در کلاس عکاسی آنلاین و فتوشاپ دوره های جامع دانش هنر تمام این آموزش ها در 4 ترم به هنرجویان آموزش داده می شود.
نحوه تشخیص پیکسل های گیر کرده
برای دیدن اینکه آیا پیکسل گیر کرده دارید، دوربین خود را روی حالت اولویت برنامه یا خودکار یا دیافراگم قرار دهید، سپس Live View را روشن کنید و دوربین را به سمت پایین هدایت کنید و به دقت به LCD LCD نگاه کنید.
اگر پیکسلی را مشاهده کنید که هرگز حرکت نمی کند و از هر مکانی که دوربین خود را به سمت آن بکشید دارای همان رنگ است، ممکن است یک پیکسل گیر کرده روی LCD داشته باشید. به منظور تشخیص پیکسل های گیر افتاده بر روی سنسور دوربین باید در ابتدا عکس های مختلفی به صورت یک ISO استاندارد مثل ISO 100 یا 200 گرفت و در مرحله بعدی با زوم 100 درصد بر وری عکس ها در کامیپوتر، آن ها را بررسی و تجزیه و تحلیل نمود. اگر شما یک پیکسل رنگی دارید (در واقع یک صلیب کوچک هنگام مشاهده از نزدیک) که همیشه در همان نقطه نشان داده می شود، یک پیکسل گیر کرده دارید. داشتنچند پیکسل گیر افتاده در سنسورهای دوربین دیجیتال و LCD طبیعی است.
علت های ایجاد پیکسل سوخته
پیکسل سوخته پدیده ای است که در آن پیکسل دستگاه نمایشگر قادر به تغییر رنگ نیست. همانطور که قبلا ذکر شد، پیکسل ها برای تغییر رنگ طراحی شده اند. هنگامی که یک دستگاه نمایشگر تصویری تولید می کند، پیکسل های آن دارای رنگ های مناسب تصویر هستند. اصطلاح پیکسل سوخته به پیکسلی گفته می شود که قادر به تغییر رنگ نیست.
پیکسل های سوخته با سیاه ماندن نسبت به سایر پیکسل ها متمایز می شوند. صرف نظر از تصویر نمایش داده شده، یک پیکسل سوخته سیاه باقی خواهد ماند؛ بنابراین، با تبدیل دستگاه نمایشگر به یک عکس سفید یا روشن، تشخیص آنها نسبتا آسان است. اگر دستگاه نمایشگر یک تصویر کاملا روشن یا سفید را نمایش دهد، پیکسل سوخته بیرون می آید.
اما در پاسخ به این سوال که دقیقا چه عواملی باعث ایجاد پیکسل سوخته می شود باید گفت که بیشتر موارد پیکسل های سوخته نتیجه یک اتصال برق خراب است. پیکسل ها برای تغییر رنگ به قدرت نیاز دارند. اگر اتصال برق به یک پیکسل قطع شود، به یک پیکسل سیاه و سوخته تبدیل می شود.
نکته: در دوره آنلاین عکاسی دانش هنر به تفصیل این نکات آموزش داده می شوند، کلاس های ما به صورت آنلاین و حضوری و دو بار در هفته برگزار می شود. برای ثبت نام با مشاوران ما تماس بگیرید.
تعمیر پیکسل سوخته
متأسفانه در بیشتر موارد، شما خودتان نمی توانید پیکسل سوخته، گیر کرده یا داغ را برطرف کنید. البته فیلم های آموزشی در اینترنت در خصوص ترسیم پیکسل های گیر کرده و با داغ شده در نرم افزار های مختلف وجود دارد و ما امتحان این روش ها را به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم و اگر تصمیم دارید آن را امتحان کنید، با مسئولیت خود این کار را انجام دهید.
حال سوال پیشش می آید که در صورت پیدا کردن پیکسل گیر کرده یا داغ چه باید کرد؟ در پاسخ باید گفت اگر فقط یک یا دو پیکسل گیر کرده و یا داغ روی ال ای دی وجود دارد به آن توجه نکید و مسئله مهمی نیست، ایجاد این پیکسل ها با این تعداد کم یک امر طبیعی است. به این روش فکر کنید که یک LCD معمولی 3 اینچی از برند نوکیا شامل 920،000 پیکسل است. یک پیکسل سوخته به معنای 0.0001٪ میزان شکست با 99.9999٪ پیکسل خوب است. مگر اینکه بیش از 2-3 پیکسل سوخته داشته باشید و آنها به هم نزدیک باشند که جای نگرانی ندارد. به علاوه، آن پیکسل های سوخته روی LCD دوربین هرگز در تصاویر شما نمایش داده نمی شوند! همین مورد برای پیکسل های گیر کرده روی LCD دوربین نیز صدق می کند و نگران آنها نباشید، مگر اینکه تعداد زیادی از آنها را داشته باشید.
اما وقتی نوبت به سنسور دوربین می رسد، اوضاع کمی متفاوت است، زیرا پیکسل های سوخته، گیر کرده داغ در تصاویر شما نشان داده می شوند. احتمال وجود پیکسل معیوب در سنسور دوربین دیجیتال حتی بیشتر است – اگر 920،000 پیکسل روی LCD دوربین دارید، احتمالاً بیش از 12+ میلیون پیکسل روی سنسور دوربین دارید. پیکسل های مرده و گیر افتاده ترین آزار دهنده ها هستند زیرا در هر تصویر نشان داده می شوند.
در نهایت میبینید که مباحث مربوط به عکاسی و فوتوشاپ بسیار گسترده است و در دوره های جامع دانش هنر به این مباحث حرفه ای پرداخته شده است. در کلاس های آنلاین نیز ویدیوهای ضبط شده در اختیار هنر آموزان قرار خواهد گرفت و پشتیبانی همه جانبه از سوی اساتید به متقاضیان ارائه خواهد شد. کیفیت کلاس های آنلاین تفاوتی با کلاس های حضوری ندارد و مباحث به خوبی در این دوره ها تدریس می شود.