ما ثبت و به یادگار گذاشتن لحظات شیرین زندگیمان را با گرفتن عکس و به کمک دوربینها انجام میدهیم؛ اما هرکدام از ما دوست دارد با دوربینهایی عکس بگیرد که قابلیت زوم اپتیکال عالی داشته باشند که بتواند از دورترین نقاط هم عکاسی کند؛ اما قابلیت استفاده از دوربین به بهترین شکل، بدون داشتن تخصص کمی مشکل است. اگر کاربران قبل از استفاده دوربینها دوره های آموزشی را طی کرده باشند، قطعاً بدون نیاز به راهنما قادر خواهند بود لحظات موردعلاقه خود را به صورت حرفهایتری ثبت کنند.
در سفرهایمان حتی اگر دوربین شکاری نداشته باشیم، قطعاً علاقهمند هستیم که بتوانیم از دوربینهای عکاسی برای نگاه کردن به مناطق دوردست استفاده کنیم. زوم کردن در عکاسی به حالتی گفته میشود که از طریق آن جزئیاتی که در عکس وجود دارند، درشتتر و نزدیکتر شده و بزرگتر از تصویر اصلی به نظر می رسند که این حالت در اصل همان بزرگنمایی می باشد. به کمک زوم کردن شما میتوانید قسمتهایی از تصویر که معلوم نیستند را بهتر تشخیص دهید.
درواقع اصطلاح زوم، برای میزان بزرگنمایی لنز یک دوربین به کار برده میشود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، حالتهای زوم کردن در انواع مختلفی ایجاد شدهاند. یکی از بهترین حالت های زوم کردن، همان زوم اپتیکال است که در دوربینهای پیشرفته و حرفهای وجود دارد. در اصل زوم شامل دو نوع است که شامل زوم اپتیکال و زوم دیجیتال می شود. در اینجا زوم اپتیکال و تفاوت آن با زوم دیجیتال را که در آموزشگاه عکاسی نیز مطرح میشود را بررسی خواهیم کرد.
معرفی زوم اپتیکال
زوم اپتیکال به نور وابسته است و میتوان با بهرهگیری از ِالِمانهای تغییر دهنده جهت حرکت نور، آن را به اندازه مشخص رساند. قطعه شیشهای که به این منظور در داخل لنز دوربینها قرار دارد، به صورت متحرک بوده و قابلیت این را دارد که تصویر موردنظر را به مقدر کم یا زیادی زوم کند. زوم اپتیکال یکی از بهترین انواع زوم میباشد و نتایج به دست آمده از آن، از درستترین و کاملترین حالت در بزرگنمایی هر تصویری برخوردار هستند؛ زیرا محتواهایی که در تصویر وجود دارند با دستکاری کردن امواج نوری و بدون هیچ تغییری در اطلاعات آن برای شما بزرگ شده و در نتیجه عکس هم با زوم کردن باکیفیتتر از قبل می شود.
این روش از زوم کردن به دلیل استفاده آن در سیستمهای امنیتی و دوربینهای مداربسته، بسیار محبوب و پرکاربرد هستند و باعث کاهش پیدا کردن زاویه دید میشوند. همانطور که میدانید، زوم کردن با تغییر دادن عدسیها قابل حصول می باشد؛ اما در زوم اپتیکال پریسکوپی، تغییر مکان به صورت افقی و در جلوی سنسور صورت میگیرد و با بیشتر کردن فاصله، قابلیت زوم و بزرگنمایی بیشتر میشود.
نحوه محاسبه زوم اپتیکال
در هنگام خریداری هرگونه وسایل و کالا، علاوه بر قیمت آن باید جنبههای دیگر آن را بررسی کنید تا کالایی با کیفیت و قیمت مناسب تهیه شود. برای خرید هر نوع دوربین مانند دوربین مداربسته و یا دوربینهای عکاسی، اولین چیزی که به آن توجه میشود، میزان زوم لنز است که البته به روشی بسیار آسان میتوان میزان زوم را به دست آورد. برای به دست آوردن میزان زوم یک دوربین، کافی است یک تقسیم انجام دهید. برای مثال یکی از برندهای نامدار دوربینها مانند Canon که در آن از لنز 18_50 استفاده شده است را در نظر بگیرید. شما فقط با تقسیم کردن عدد بزرگتر بر عدد کوچک، قابلیت زوم دوربین را به دست میآورید. در این مثال قابلیت زوم دوربین 2 برابر میباشد.
آموزشگاه عکاسی دانش هنر، با کادری مجرب و متخصص برای ارائه باکیفیتترین آموزشهای عملی و تئوری در زمینهی هنر عکاسی با تمام جزئیات مربوط به نحوی کار با دوربین در هر فضا و مکانی آماده پذیرش دانشجو میباشد. همینطور آموزشهایی کاملاً جامع و کامل در خصوص ویژگی های دوربینهای مختلف و چگونگی کار با هرکدام از این دوربین ها و ویژگی های متنوع آن ها به هنرآموزان ارائه میگردد. از بزرگترین مزایای حضور در این کلاسها، می توان به گرفتن مدرک معتبر و حتی ایجاد اشتغال برای کارآموز پس از طی مراحل و کلاسهای تخصصی این مرکز اشاره کرد.
نحوه کار زوم اپتیکال
قبلاً دانستیم که زوم اپتیکال وابسته به نور است و اگر میخواهید اندازه تصویری را به کمک لنز تغییر دهید، باید با تغییر مسیر حرکت نور، همراه باشید. شیشه متحرکی که در لنز قرار دارد، امکان زوم به هر اندازهای که بخواهید را به شما میدهد. در تلسکوبها هم از زوم اپتیکال استفاده میکنند، زیرا امکان نزدیک شدن به سیارات را نداریم. البته باید با زوم کردن نیز، نباید کیفیت تصاویر کاهش بیابد و یا کدر باشد.
تصاویری که در آن ها از زوم اپتیکال در عکسبرداری استفاده می شود، همانند تصویرهایی هستند که ما از نزدیک شاهد آن ها هستیم و آن ها را با چشمهایمان میبینیم. البته این نکته، به کیفیت شیشه، لنز، فاصله کانونی و دریچه دیافراگم هم بستگی دارد و هر چه دوربین، باکیفیتتر و بهتر باشد، قطعاً نتیجه بهتری عایدتان می شود. در زوم اپتیکال از دادههای دو سنسور که دارای لنزهای واید و تله فوتو برای زوم کردن هستند، استفاده میشود.
تفاوت زوم اپتیکال با زوم دیجیتال
زوم اپتیکال تصویری واقعی و زوم دیجیتال شکل مجازی از زوم کردن تصویر میباشد. با بزرگنمایی در زوم اپتیکال، کیفیت تصویر تغییری نمیکند؛ اما این کار در زوم دیجیتال جنبهای تبلیغاتی داشته و با بزرگنمایی، اجزای تصویر بزرگتر میشوند و هر چه اجزایی که در تصویر هستند بزرگتر شوند، از کیفیت و واضح بودن آن ها کاسته میشود. زوم دیجیتال به هیچ عنوان کاربرد بزرگنمایی ندارد، اما زوم اپتیکال برخلاف آن بسیار شفاف و واقعی به نظر می آید و هر چه فاصله کانونی لنز افزایش یابد، بزرگنمایی هم بیشتر میشود.
در زوم دیجیتال قسمتی از تصویر برش داده میشود که به صورت نرمافزاری در دوربین صورت میگیرد و بقیه تصویر به صورت بزرگتر به نمایش در میآید و بخش زیادی از پیکسلها از تصویر حذف میشوند. در نتیجه تصویر کیفیت خود را از دست میدهد. زوم دیجیتال نرمافزاری بوده و روی مرکز سوژه از طریق نرمافزار تصاویر را زوم کرده و بیشتر به نرمافزار فتوشاپ شبیه است؛ اما زوم اپتیکال بر اساس سختافزار کار میکند.
در دوربینهای مداربسته هم فقط برای تصویرهای لایو میتوان از زوم اپتیکال استفاده کرد. اگر میخواهید در مکانهای پرتردد دوربین مداربسته نصب کنید، باید دوربینهایی را تهیه کنید که دارای وریفوکال یا همان لنز متغیر میباشند. قابلیت زوم در این دوربینها 12_2.8، 3.5_9، 50_5 میباشد و هر چه فاصله کانونی بیشتر باشد، قدرت بزرگنمایی هم افزایش مییابد. امروزه انواع دوربینهای مداربسته با زوم اپتیکال در بازار موجود هستند.
برای درک بهتر مطالب بالا، نسبت به ثبت نام در کلاسهای آموزش آنلاین عکاسی دانش هنر اقدام نمایید. برای سهولت و راحتی بیشتر هنرجویان، این کلاس ها هم به صورت حضوری و هم بهصورت آنلاین برگزار میشوند. کارآموزان با شرکت در این کلاسها به صورت کاملاً حرفهای با تمامی اصول عکاسی آشنایی پیدا خواهند کرد. در صورت داشتن هرگونه سؤال و یا اشکالی به دو روش قادر به یافتن جواب سؤالات خود خواهید بود. اول اینکه این کلاسهای درس دارای دوربین بوده و فیلم آنها در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت و نکته دوم اینکه یک پشتیبان تخصصی همیشه آماده پاسخ گویی به شما خواهد بود.
جمعبندی
با بررسی دو روش زوم دیجیتال و اپتیکال، متوجه خواهید شد که زوم اپتیکال بهترین نوع زوم میباشد و بدون حذف اطلاعات، تصاویر را زوم میکند و برای هر فاصلهای مناسب است. اگر شما و حتی فرزندانتان به عکاسی، آشنا شدن با انواع قسمتهای دوربین و نحوه کار با آنها علاقهمند هستید، میتوانید به راحتی در هر سنی که هستید در کلاسهای عکاسی آموزشگاه دانش هنر شرکت کنید و با شناخت اجزای دوربین و کاربردهای آن، در بین دوستان و اطرافیانتان همچون عکاسی ماهر بدرخشید. حتی اگر میخواهید یک دوربین خریداری کنید، قبل از هر کاری به درستی تحقیق کرده و هنگام خریدن آن بیشتر به زوم اپتیکال آن و فاصله کانونی لنزها توجه کنید. می توانید با به اشتراک گذاشتن این مقاله با دوستان علاقهمندتان، اطلاعات گفته شده را با آن ها به اشتراک بگذارید.